6 Buitenlandse Dingen die we Hier Missen

8 DingenHet gras is ongetwijfeld groener aan de overkant maar er zijn een paar dingen op voedsel, restaurant en product gebied die we hier volgens mij missen. Ik noem een paar voorbeelden.

6 Dingen1. Andere vleesvervangers
En dan met name Dee’s een Iers merk vleesvervangers. Deze zijn veganistisch, meestal ook glutenvrij. De burgers zijn semi-handgemaakt en de ingrediënten? Bonen, quinoa, lijnzaad, echte “whole foods” dus. Zoiets ken ik niet in Nederland.

2. Vernieuwende (vega) eet- en winkelconcepten
Zoals Whole Foods Market, Lovinghut en Veganz.

Whole Foods Market
heeft bijvoorbeeld een keur aan opties plus meestal een aantrekkelijk salade bar. Zo’n luxe compleet biologische winkel zou in Nederland prima passen.

Veganz is een van oorsprong Duitse supermarkt keten die compleet veganistisch is. Volgens geruchten opent er misschien in 2015 wel een in Amsterdam.

Loving Hut is een compleet veganistische Chinese restaurantketen. Bij Chinese restaurants, of Aziatische restaurants in het algemeen vind ik het altijd moeilijk om iets lekkers en vegetarisch op de kaart te vinden. Ok, er zit er een in Maastricht, maar dat is voor mij praktisch het buitenland.veganz1

3. Een complete webwinkel
Hiermee bedoel ik een webwinkel zoals iHerb. Ik bestel al mijn supplementen, verzorgingsproducten en voedingsmiddelen nu via verschillende webshops. Het zou handig zijn als er een webwinkel zou zijn waar alles in een keer te bestellen, voor een voordelige prijs, die ook gewoon in Nederland bezorgt.

4. Meer food- en cosmeticaboxen
Toegegeven, we hebben hier nu sinds een tijdje de Food We Love Box, die is soms helemaal vegetarisch wat ook netjes wordt aangegeven en dat is erg fijn. Maar het kan altijd beter (en meer). Zoals de Vegan Cuts snack- en beautybox. Met dit initiatief kun je je laten verrassen met een doos vol veganistische producten en er zijn ook verschillende cosmetica-abonnementen die compleet plantaardig zijn en proefdiervrij. In Nederland bestaat zoiets nog niet.

5. Vegan foodtrucks
In Nederland schijnt het vergunningenstelsel voor mobiele keukens met name nogal star te zijn. Dat is de reden dat als je ergens een kraam ziet waar eten verkocht wordt, het waarschijnlijk om oliebollen of knakworsten gaat. Hoe anders is dat in Amerika waar er een behoorlijk aantal vegan foodtrucs zijn. Met verse sappen, salades en soepen en broodjes. Doordat ze rondrijden kunnen ze een grote groep mensen bedienen. Bekijk eens deze top 5 van PETA van vegan foodtrucks.

6. Meer veganistische kookboeken
Laatst vroeg iemand mij waarom ik niet meer veganistische kookboeken recenseer. Het antwoord is simpel: in Amerika worden meer veganistische titels uitgebracht dan in Nederland en het is maar de vraag of die titels ook naar Nederland komen. Als er hier iets uitkomt, vegetarisch of veganistisch, dan recenseer ik dat uiteraard.

Posted by on 9 april, 2014

2 Comments

 • Alynda

  11 juli, 2014

  Hee maar, iherb bezorgt gewoon in Nederland 🙂 ik bestel er al jaren van alles, veel goedkoper dan hier.

  • Laurie

   11 juli, 2014

   Ik hoor allemaal enge verhalen over douane heffingen bij de grens. Dat maakt mij toch een beetje huiverig.

LEAVE A COMMENT