Nature’s Charm kokoskaramel

Nature's Charm kokoskaramel - Lauriekoek.nlEen tijdje geleden stelde ik jullie voor aan gecondenseerde kokosmelk. Kokosmelk in een blikje die je alleen nog maar even hoefde te koken en voila: kokoskaramel! Heel lekker en heel makkelijk te maken. Veel veganisten waren er blij mee. Nou nu is het nog makkelijker geworden, want je kunt van hetzelfde merk nu ook karamelsaus in een potje krijgen.

Ook deze karamelsaus is op kokosbasis en je vind hem in sommige supermarkten, de Toko en online. Net zoals de blikjes gecondenseerde kokosmelk. Er zijn verschillende varianten waaronder gezouten karamel, butter scotch en karamel met chocolade. Van Nature’s Charm zijn verschillende andere kokosversies van melkproducten te koop opklopbare kokosroom bijvoorbeeld, maar ook jackfruit om draadjesvlees mee na te doen.

Nature’s Charm

De vrouw achter Nature’s Charm is de dochter van de eerste kokosmelkmaker van Thailand. Ze werd veganist en miste bepaalde smaken in haar favoriete gerechten, dus bedacht ze haar eigen veganistische versies van producten. Volgens de website wordt er hard aan nieuwe producten gewerkt, ik ben benieuwd wat er nog meer bij gaat komen in de nabije toekomst. Nature's Charm kokoskaramel - Lauriekoek.nl

En de smaak?

Daar hoeven we niet moeilijk over te doen, die is lekker. Ik bedoel wat kan er niet lekker zijn aan karamel? Ik heb van mensen gehoord dat ze vroeger gecondenseerde melk op brood kregen en ik snap wel waarom. Zelf zou ik deze karamel ook graag op brood smeren, geen enkel probleem. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken om je taart of koekjes op te leuken. Of verwerken in een banoffeerecept.

De karamel is wel vrij vloeibaar van structuur, dat is iets om rekening mee te houden bij je bakplannen. Als je het ergens overheen wil gieten zou ik dat vlak van te voren doen. Natuurlijk bevatten de karamels suiker en sommige mensen beweren ook dat het heel erg naar kokos smaakt, wat niet zo heel verwonderlijk is voor een product op kokosbasis. Toch denk ik dat je kokos wel heel erg moet haten om dit niet lekker te vinden.Nature's Charm kokoskaramel - Lauriekoek.nl

Posted by on 20 maart, 2018

LEAVE A COMMENT