Boekrecensie: Kokos

Boekrecensie: Kokos @ Lauriekoek.nl De laatste tijd ben ik een beetje koko loco. Ik gebruik het opvallend vaak en veel, ik zou eigenlijk kokosvrije periodes moeten inlassen zodat ik er niet op uitgekeken raak. Of is er niet zoiets als teveel kokos? In dat geval kan dit boek met 30 recepten nieuwe inspiratie bieden.
Met kokosvet, kokosvlees, kokosnectar en kokoswater kun je alle kanten op. Voor wie wil weten welke kanten dit allemaal zijn, is dit boekje uitermate geschikt. Nou gebied mij de eerlijkheid te zeggen dat het kokoswater of de nectar soms al op zijn voor ik er iets mee heb kunnen bereiden, gewoon omdat ik het zo lekker vind. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden met de andere kokosingrediënten

Een tikkeltje rawfood

Dit boekje van Meredith Baird is een tikkeltje rawfood. Het is dus prima geschikt voor vegetariërs en veganisten en ook wel voor mensen die bijvoorbeeld bewust zuivel, gluten of soja moeten vermijden. Zelf kokosyoghurt maken, of kokosboter, kokoswraps, al deze recepten vind je in dit boek.
Boekrecensie: Kokos @ Lauriekoek.nl

Kanttekening daarbij is wel dat je een droogoven nodig hebt voor de wraps en dat in de meeste gevallen een keukenmachine wel erg handig is. Voor sommige kokosproducten zal je zeker het internet even moeten bezoeken, want kokosamino’s of kokosboter vind je niet zomaar bij elke supermarkt. Deze producten zijn trouwens niet ontzettend goedkoop, net zoals de verse kokosnoten waarin het boek gebruik van wordt gemaakt.
Boekrecensie: Kokos @ Lauriekoek.nl

Veel recepten zijn kleine snacks, zoals een smoothie, iets zoets of een salade. Het bereiden op zichzelf is makkelijk want het is vaak een kwestie van samenstellen. Het is vooral het drogen van de ingrediënten, het vinden van de juiste ingrediënten en het openen van de kokosnoten wat het meeste werk is.
Boekrecensie: Kokos @ Lauriekoek.nl

Als je van het gezonde snacker bent en de rawfoodkeuken je niet afschrikt dan is het boek Kokos echt wat voor jou. Tenminste als je van kokos houdt natuurlijk!

Kokos
Meredith Baird
Uitgeverij Becht
€ 11,-
Boekrecensie: Kokos @ Lauriekoek.nl

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 25 april, 2016

1 Comment

  • Selma

    27 april, 2016

    Hihi, koko loco, die oeriodes ken ik ook. Afgewisseld met gewoon loco ;)

LEAVE A COMMENT