Ooomega lijnzaadmelk

ooomega01Er is weer iets nieuws in plantenmelk: lijnzaadmelk. Oh, wacht ik geloof dat plantaardige melk tegenwoordig geen melk meer mag noemen dankzij een gek regeltje van de EU. Voordat je denkt en kokosmelk dan? Die staat op de speciale uitzonderingenlijst. Ja er bestaat een speciale uitzonderingenlijst. Is het niet enig? Ik ga mij er lekker niets van aantrekken. Dus vandaag lijnzaadmelk.

Lijnzaad: een plantaardige bron van omega 3

Misschien doe je elke dag wel braaf een eetlepel gebroken lijnzaad door de pap voor je dagelijkse omega 3 inname. Die zitten in tegenstelling tot wat sommige mensen denken niet alleen in vis maar ook in plantaardige bronnen, zoals sommige zaden of in algenolie. Lijnzaadmelk bevat dan ook omega 3 maar dat had je gezien de naam van het product misschien al wel geraden.

ooomega02

Verschillende soorten lijnzaadmelk

Er zijn drie soorten Ooomega melk: macchiato, original en gezoet. Ik heb ze alle drie geprobeerd. Alle varianten zijn veganistisch en glutenvrij, de original is ongezoet dus compleet zonder suikers maar wel met stevia, de gezoete- en de macchiatovariant zijn gezoet met kristalsuiker. Een glas van 240 ml bevat 5 gram suikers. Er zijn ook vitamines aan toegevoegd zoals B12. Volgens hun website bevat een glas het volgende:

  • 1.200 mg omega 3
  • 288 mg calcium
  • 27 μg vitamine K
  • 1,8 μg vitamine D
  • 1,8 μg vitamine B12
  • 1 g eiwit
Jammer: lijnzaadmelk bevat weinig eiwit

Persoonlijk vind ik het wel jammer dat er zo weinig eiwit in zit. Van mij mag er wel wat meer erwten proteïne (een van de ingrediënten) inzitten. Misschien kunnen ze in de toekomst met een speciale versie met wat meer eiwitten komen. Ik zou hem zeker kopen.

ooomega04

De smaak van lijnzaadmelk

Goed, wat vind ik van de smaak? Ik vind de original variant zonder suiker maar met stevia, het meest naar lijnzaad smaken: nootachtig, maar ook een pietsie muf. Als je het ergens doorheen doet is het denk ik niet zo erg is maar om er gewoon zo een glas van leeg te drinken vind ik het geen traktatie. Zelf proef ik  stevia echt overal bovenuit, hoe graag ik het ook lekker wil vinden, ik ben bepaald geen stevia fan. Of het nou het echte plantje is of druppels. Beh.

ooomega05

De gezoete lijnzaadmelk vind ik wel lekker. Die smaak nootachtig met een vleugje zoet. Hier zou ik wel gewoon een glas van drinken bij het ontbijt.

Ook die met een macchiatosmaak vind ik ook goed te doen. Die smaakt weliswaar een pietsie chemisch maar als het warm is en er zitten een paar ijsklontjes in, dan zou ik hem graag opdrinken. En er zit minder suiker in dan in de variant die ik normaal koop. Wat een mooie bijkomstigheid is.

ooomega03

Plantaardige melk, er komt steeds meer keus

Ik vind het leuk en ook goed dat er steeds meer plantaardige melk soorten bij supermarkten te koop zijn. Er is steeds meer keus en dus ook steeds meer kans dat mensen een variant vinden die ze lekker vinden. Hopelijk komen er in de toekomst nog meer smaken lijnzaadmelk bij. En dus een eiwitrijke variant voor mensen zoals mij,

Je vindt Ooomega onder andere bij Albert Heijn en de G&W Gezondheidswinkel een pak van een liter kost € 2,89. Voor meer informatie over de ingrediënten, voedingswaarden en verkoopadressen kun je uiteraard terecht op de website van Ooomega.

Posted by on 6 juli, 2017

LEAVE A COMMENT