Minor Figures cold brew koffie

Minor Figures Cold Brew Coffee @ Lauriekoek.nlHet is warm en dan is het tijd voor ijskoffie, vind ik. Het kwam dus goed uit dat Albert Heijn sinds kort iets nieuws in het koelvak heeft staan: Minor Figures ijskoffie. Het is veganistische ijskoffie in super hippe blikjes. Mijn interesse was meteen gewekt. Waar normaal gesproken voor zuivel zou zijn gebruikt is er nu gekozen voor havermelk.

Minor Figures havermelk en koffie uit Londen

Minor Figures ken ik nog van mijn bezoekje aan Londen. De havermelk van Minor Figures is daar vooral te vinden in koffiebars. Hippe koffiebars uiteraard. Minor Figures wordt gemaakt in Oost-Londen dus dat past wel bij elkaar. Nu is hun koffie dus ook in Nederland gearriveerd in de vorm van koffie in blik.

Koude koffie, gezet met koud water

De koffie wordt door Minor Figures gebrand, gemalen en voor 18 uur lang koud geweekt in koud water. Dat levert hele andere koffie op dan wanneer je de koffie warm zou zetten. Het smaakt natuurlijk wel naar koffie maar sommige smaken komen veel meer naar boven, het is veel fruitiger en bijna zoetiger van smaak. Niet iedereen houd ervan, ik snap best dat er mensen zijn die voor geen goud koude koffie zouden kopen en dat hoeft ook niet, maar als het warm is vind ik het persoonlijk wel een aanrader.

Black, Mocha en Latte

Er zijn drie varianten ijskoffie: Mocha, Latte en Black. Latte en Mocha bevatten allebei havermelk, omdat dit warm ook drankjes met melk zouden zijn. De Black variant bevat alleen koffie en water. Latte en Mocha koffie zijn op basis van water, haver, zonnebloemolie en zeezout, daarnaast zit er in Mocha nog extra stevia en cacao voor het mokka effect. Aan geen van de drankjes is suiker toegevoegd. Ze bevatten alleen van nature aanwezige suikers van de haver. De zwarte koffievariant is zelfs helemaal suikervrij, in Latte en Mocha zit ongeveer 8 gram van nature aanwezige suikers per blikje.Minor Figures Cold Brew Coffee @ Lauriekoek.nl

Geen drankje voor kinderen

Het blikje opent met een indrukwekkend kraakgeluid. Dat staat ook op het blikje, het is de nitrogen die ontsnapt. Op het blikje staat ook dat je het altijd gekoeld moet drinken (het is tenslotte ijskoffie) en dat het geen drankje is voor kinderen. Persoonlijk ken ik geen kinderen die koffie lekker vinden, die drinken liever energydrankjes volgens mij, wat ook allesbehalve een goed plan is maar dat is weer een andere discussie. Als je de ijskoffie uitschenkt vormt zich een schuimlaagje bovenop.Minor Figures Cold Brew Coffee @ Lauriekoek.nl

Mocha met stevia

Goed wat vind ik van de smaak? Mocha is mijn minst favoriete van de drie. De cacao geeft het iets chocolademelkachtigs, dat is prima, er zit een smaak aan die ik niet kan thuisbrengen en ik denk dat dat de stevia is. Ik houd niet van stevia en ik vind dat je het overal bovenuit proeft. Het is gewoon niet lekker, of het nou het blaadje is, of de bewerkte versie. Elke zoetstof die geen suiker is heeft zijn eigen specifieke smaak, lekker is het meestal niet. Had er dan maar een lepeltje suiker in gegooid denk ik dan.Minor Figures Cold Brew Coffee @ Lauriekoek.nl

Minor Figures Cold Brew Coffee @ Lauriekoek.nlMinor Figures Latte en Black zijn goed te drinken

Gelukkig vind ik Latte en Black wel lekker. Latte heeft net als de Mocha de smaak van haver en de smaak van koffie. Het combineert beter dan je zou denken. Black is heel fruitig van smaak en heel licht. Je krijgt een caffeine kick zonder dat warme van koffie. Zeer geschikt om bij de hand te hebben, als je blogposts zit te schrijven in warmte bijvoorbeeld.  Hoewel ik op de koffiecultuur in Engeland nog wel het een en ander op te merken heb, vind ik deze twee goed te drinken.

Je vindt Minor Figures bij Albert Heijn in het koelvak bij de zuiveldrankjes. Ik betaalde €1,89 voor 1 blikje van 200 ml. De havermelk van Minor Figures is vooralsnog niet in Nederland te koop. Meer informatie vind je op de website van Minor Figures.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 15 juli, 2018

LEAVE A COMMENT