Elqava Koffie

elqava05
De groente- en fruitkrat die bij je thuis wordt bezorgd is inmiddels gemeengoed geworden. Een tijdje geleden maakte ik daar al een keer een overzicht van. Inmiddels duiken er ook allerlei andere voedselabonnementen op. Zoals dit koffie abonnement van Elqava. Elke maand krijg je dan drie soorten koffie toegestuurd en dat wilde ik graag een keer uitproberen.

Het handige van dit abonnement is dat je voor de koffie niet thuis hoeft te blijven tot het wordt bezorgd, want het pakketje is een dikke envelop die door de meeste brievenbussen past. Alle koffie is direct trade, dus direct van de koffieboer gekocht. Zo kan hij eerlijker worden ingekocht, boeren krijgen 2 keer de fair trade prijs betaald. In mijn pakje zaten drie soorten koffie, 2 voor espresso en 1 voor koffie. Van Alma de Cuba en D·Origen Coffee Roasters.
elqava01elqava02elqava03
Het grappige was, ik had helemaal geen rekening gehouden met het feit dat er hele koffie bonen zouden worden opgestuurd! Dat is op de website van Elqava wel te lezen, maar ik had er niet op gelet. Ik bezit zelf geen koffiemolentje, maar wel verschillende koffiezetsystemen. Gelukkig bood een van mijn buren de oplossing en met het geleende molentje heb ik alles alsnog kunnen malen. De geur die daarbij vrij kwam was echt heel erg heerlijk. Misschien moet ik in de toekomst toch maar zelf een molentje kopen, al is het alleen al voor de geur.
elqava04
Daarna kwam uiteraard het proeven. Het is zeker lekkere koffie! Nou ben ik sowieso al iemand die geen Douwe Egberts drinkt, tenzij het niet anders kan, ik drink liever minder koffie en betere kwaliteit dan andersom. De koffie van Alma de Cuba vond ik het allerlekkerste, dat is de meest linker koffie op de foto, de lichtste koffiebonen. Met de koffievarianten voor espresso maakte ik cappuccino. Ik geloof dat het maken van cappuccino onder ware puristen, not done is, maar ik drink het nou eenmaal graag.
elqava06elqava07

Je kunt een koffie abonnement afsluiten bij Elqava vanaf 13 euro per maand inclusief verzenden (als je in Nederland woont). Je krijgt dan elke maand genoeg koffie voor 15 kopjes opgestuurd. Je kunt het abonnement op elke moment opzeggen. Kijk voor meer informatie op de website van Elqava.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 28 oktober, 2014

LEAVE A COMMENT