Alpro for Professionals

alproWie wel eens bij een niet nader te noemen koffie keten komt kent dit pak waarschijnlijk wel. Het is sojamelk speciaal om melkschuim voor in de koffie mee te maken. De eigenschappen van de sojamelk zijn optimaal aangepast aan gebruik voor in de koffie. Het vetgehalte is bijvoorbeeld iets hoger. Het product is van Alpro en daarom noemen ze het eindresultaat geen cappuccino maar een Alproccino.

Jammergenoeg zijn deze pakken eigenlijk niet voor verkoop aan consumenten. Iets wat ik eigenlijk wel vreemd vind, want volgens mij dronken nog nooit zoveel mensen koffie met sojamelk. Nog nooit ook probeerden zoveel mensen thuis fatsoenlijke koffie of cappuccino te maken. Een gat in de markt lijkt mij. Gewone sojamelk, al dan niet van Alpro, kun je ook prima opschuimen, maar ik moet toegeven met deze lukt het extra goed. Je moet wel zorgen dat de sojamelk opgewarmd word tot 65 graden, want op die temperatuur schuimt hij het beste. Het schuim is stevig en lekker.

Ik vond deze sojamelk terwijl ik er eigenlijk helemaal niet naar opzoek was bij een Turkse buurtsuper. Het pak koste ongeveer 2 euro. Ik stel voor dat iedereen nu Alpro gaat mailen om te vragen waarom dit pak ook niet gewoon in de supermarkt kan worden verkocht.

Voor meer informatie en en Alpro om te vragen te stellen kun je terecht op de Alpro website en op hun Facebookpagina.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 11 december, 2013

3 Comments

 • Angelika

  21 december, 2013

  Ga ik gelijk doen! Bedankt voor de tip!

 • Don Severeijns

  2 december, 2015

  Hoeveel suiker zit daar in?

  • Laurie

   2 december, 2015

   Dat weet ik niet. Ik volg namelijk geen suikervrij dieet. Wellicht kunt u contact opnemen met de Alpro klantenservice? Zij kunnen u vast verder helpen.

LEAVE A COMMENT