Boekrecensie: Kleur in Huis

IMG_3007[1]Ik kijk graag bij mensen binnen. Het liefst via internet, blogs genoeg waar creatieve families laten zien hoe ze hun huis inrichten met dingen van de kringloop of met zelfgemaakte wandschilderingen. Vaak zijn deze ook kleurrijk en persoonlijk, iets wat ik soms zo mis in interieurbladen.

Dit boek, Kleur in Huis kijkt binnen bij 13 familiehuizen. Juist, huizen van mensen met kinderen. Er staat dus ook het een en ander aan kinderkamerideeën in. Toch is het voor mensen zonder kinderen ook een leuk boek want ook de rest van het huis komt in het boek aan bod.
IMG_3016[1]
In het boek komen een paar bloggers voor die je misschien wel kent, zo staat het huis van Anki van het blog Zilverblauw er onder anderen in. In het boek worden de 13 verschillende huizen per gezin behandeld. In de tekst komt het gezin aan het woord, wat vinden zij belangrijk bij het inrichten van het huis, de verhalen achter bijzondere objecten worden gedeeld, waarvoor is er lang gespaard? En uiteraard, wat mag de deur nooit meer uit?

Er zijn ook wat losse hoofdstukken in het boek over creativiteit is huis, over hoe je dingen handig kan opbergen, hoe je verzamelingen goed tentoonstelt, hoe je washi tape op allerlei manieren kan toepassen. Er wordt ook aandacht besteed aan hoe je je kinderen creatief kunt uitdagen, hoe je een ruimte optimaal gebruikt en hoe je een plek creëert om rustig huiswerk te maken.
IMG_3015[1]
Achterin in het boek staat  een lijst met webwinkels die bijzondere spullen verkopen zodat je, als je je huis ook een speciale touch wilt geven, weet waar je ongeveer terecht kunt. Elk huis is anders maar ze passen toch allemaal heel goed samen in dit boek. Ik weet dat er mensen bestaan die de teksten in woonboeken niet lezen en dat ze gewoon veel plaatjes willen zien. Als je zo’n persoon bent, dan is dit boek ook geschikt voor jou.

Kleur in huis
Ashlyn Gibson
Uitgeverij Becht
€19,95

Posted by on 2 september, 2014

LEAVE A COMMENT