Boekrecensie: Villa Appelzee – Kleur in je Huis

IMG_5159[1] Nu de donkere wintermaanden definitief verleden tijd lijken, ben ik wel weer klaar voor wat kleur in huis. Dat komt goed uit want recent kwam het tweede boek van het gelijknamige blog Villa Appelzee uit. Het gaat over kleur. Oh, en nu ik beken dat ik toe ben aan kleur moet ik daar ook aan toevoegen dat ik 101 woonideeën mis, met name de creatieve zelfmaakideeën. Daarmee slaat dit boek eigenlijk twee vliegen in een klap, want het gaat en over kleur en over hoe je zelf kleur in het interieur kunt brengen juist door zelf aan de slag kan gaan.

In het boek staan allemaal relatief kleine projecten beschreven, die een groot resultaat kunnen hebben. Zelf raamstickers maken bijvoorbeeld, of een slinger van klei, het haken van een onderzetter, een tochtvos maken of het zelf vouwen van een vaas. Stuk voor stuk leuke ideeën om je huis lekker mee op te vrolijken. De materialen kun je gewoon bij de hobby en doe het zelf zaak kopen. Bij sommige projecten kun je zelfs upcyclen, dat is van iets ouds weer iets nieuws maken. Zo kun je een deken waar je op uit bent gekeken verven en kun je van mooie papieren knipsels een kaartenhuis maken. Er staan ook tips in om meubels waar je op bent uit gekeken op te frissen.

Je kunt goed merken dat de persoon achter Villa Appelzee een styliste is, alles past zo mooi bij elkaar en is mooi gestyled. Het laat ook zien dat je niet altijd meteen iets nieuws in huis hoeft te halen, gewoon een frisse blik op iets wat je al bezit werpen en creatief omgaan met wat je al hebt is soms al genoeg.

Villa Appelzee Kleur In Je Huis
Tine Verdickt
Uitgeverij Becht/Van Halewyck
€ 14,95

IMG_5161[1]

Posted by on 22 maart, 2015

LEAVE A COMMENT