Boekrecensie: Bright Bazaar

IMG_6784[1]
Zo! Ik was even van de radar verdwenen, blogtechnisch dan. Ik was flink verkouden met alle bijbehorende malaise en daarom moest ik even rust nemen. Maar hier ben ik weer, met een prachtig gekleurd boek om vrolijk van te worden: namelijk Bright Bazaar van Will Taylor.
Het leuke van dit boek is dat dit niet alleen een mooi boek is qua foto’s, maar dat er ook nog echt tips in staan om zelf een interieur naar je smaak te bedenken. Iets waar ik graag over lees, omdat ik niet al te lang geleden ben verhuisd en er nog wel wat ruimtes zijn die nog wel een vleugje kleur of meer kunnen gebruiken. Alleen waar begin je dan?

Dit boek heeft tips over kleurenpaletten, de juiste tinten, het maken van een plan, het verdelen van de ruimte en het effect van licht. Als voorbeelden komen er verschillende huizen uit de hele wereld voorbij, waaronder die van Anki van Zilverblauw en het huis van kunstenares Mariska Meijers. Sommige van de foto’s meende ik te herkennen van Pinterest of van andere blogs maar er zaten ook veel foto’s tussen die ik nog nooit gezien had. Verder vind ik het ook leuker om beelden in hun context te zien dan “zomaar” ergens op het internet.IMG_6788[1]
IMG_6787[1]
Wat ik altijd belangrijk vind bij woonboeken is de haalbaarheid van de voorbeelden. Ik vind weinig erger dan ruimtes vol peperdure designmeubels die ik toch nooit zal kunnen betalen. En de aandacht voor vintage- en tweedehands meubels vind ik altijd een pluspunt. Ook vanuit het oogpunt dat je ook met al gebruikte meubels alle kanten op kan. Lekker duurzaam. Bij Bright Bazaar is de haalbaarheid prima. Natuurlijk zie ik verzamelingen Moominbekers die een vermogen moeten hebben gekost en hier en daar een niet super betaalbaar designmeubel, maar het loopt niet uit de hand, ik zie afgeschuurde kasten, tweedehands ogende meubels en ook retromeubels. Van alles eigenlijk.
IMG_6786[1]IMG_6785[1]
Alleen al als ik kleur zie in andermans huis, word ik al blij. Zo erg is het bij mij qua houden van kleur. Ik geloof trouwens niet echt in trend kleuren. Uiteindelijk moet je gewoon doen wat je zelf mooi vind. Gelukkig denkt Will Taylor ook zo. Als je ook klaar bent voor kleur, of ook wil genieten van de kleur in andermans huizen dan is dit een goed boek voor op je koffietafel of woonboeken stapeltje.
IMG_6789[1]
Bright Bazaar
Will Taylor
Uitgeverij Terra
€ 24,99

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 16 december, 2015

LEAVE A COMMENT