Boekrecensie: Niets Verspillen doe je Zo!

IMG_5981[1]
Niets verspillen doe je zo. Verspilling krijgt tegenwoordig steeds meer aandacht. Dat is heel mooi, want door hier en daar wat dingen te veranderen, kun je veel besparen. Daarover gaat ook dit boek van Stéphanie Araud-Laporte. Zij realiseerde zich op een dag dat ze wilde veranderen en nu is er dus dit boek met haar tips.

Alles kan groener

Het zijn tips die alle aspecten van het leven belichten. Wonen, koken, tuinieren, kleding, verzorging, vervoer, het is een heel compleet boek. Misschien dat je je zelfs wel een tikje overweldigd voelt na het lezen ervan, vanwege alle mogelijkheden die het biedt om minder te verspillen en meer te besparen. Toch geeft de schrijfster zelf ook al aan, je hoeft niet alles te doen wat er in staat, je kunt ook langzaamaan dingen veranderen.

Positieve toon

Dit boek is ook zeker geen doom en gloom. Dat is prettig, want veel mensen (ikzelf inclusief) vinden het niet prettig om vanuit iets negatiefs te veranderen. Laten zien hoe makkelijk of hoe leuk iets is werkt veel beter. Wat het boek ook leuk maakt zijn de tekeningen van Alix Leroy. Werkelijk overal staan tekeningetjes bij, ter verduidelijking maar ook voor de leuk.

IMG_5999[1]

Sommige tips zijn een beetje excentriek

Hoewel veel tips heel leuk, makkelijk en heel bruikbaar zijn er ook tips die mij de wenkbrauwen doen fronsen. Zo staat er een tip in om van oud beddengoed gordijnen maken. Als mijn lakens versleten zijn en allemaal lelijke plekken hebben, ga ik ze echt niet voor de ramen hangen, dat vind ik armoedig. Oh en de vaatwasser open zetten voordat het droogprogramma begint ga ik ook niet doen, want dan moet alsnog zelf afdrogen en waar heb ik anders een vaatwasmachine voor?

Homeopathie is niet perse groen

Wat mij ook opviel is de aandacht voor homeopathische geneesmiddelen in het ziektepreventie tips hoofdstuk. Nou komt dat wel vaker voor, in het kookboek The Green Kitchen Travels, een vegetarisch kookboek wat ik een tijdje geleden recenseerde worden bijvoorbeeld Bachbloesem remedies aanbevolen. Toch is dit niet iets wat in mijn ogen altijd vanzelfsprekend bij vegetarisch leven of zuinig leven hoort en vind ik het niet heel erg in   dit boek thuis horen.IMG_5998[1]

IMG_5997[1]
Mocht je recent begonnen zijn met je zoektocht naar verspilling en hoe het allemaal minder kan, dan is dit een ideaal boek. Schoonmaaktips en wastips die je misschien nooit van je oma kreeg, koken zonder afval, energie besparen, creatief omgaan met meubels, alles wat je moet weten staat er in.IMG_6005[1]

 

Niets Verspillen doe je Zo!
Stéphanie Araud-Laporte
Uitgeverij Good Cook
22,50

 

Posted by on 28 juli, 2015

3 Comments

 • Tessa

  28 juli, 2015

  Wat toevallig, ik heb vandaag ook mijn review van ‘Niets verspillen doe je zo!’ gepubliceerd :D. Ik vond de aandacht voor homeopathische geneesmiddelen wel een leuke toevoeging, maar zo heeft iedereen natuurlijk zijn eigen interesses.

  • Laurie

   28 juli, 2015

   Oh ja ik snap best dat je het een leuke toevoeging vind, omdat het je interesse al heeft, alleen vraag ik mij dan af: Ben je een minder milieu bewust of minder vegetarisch mens als je je geneesmiddelen bij de apotheek of drogist haalt of koopt? Nee toch? Wat mij betreft is de keuze voor homeopathisch of bachbloesemremedies niet perse iets wat voortkomt uit de keuze voor vegetarisch of zuinig leven. Het kan maar het hoeft zeker niet.

 • Sofie

  28 juli, 2015

  Fijne review! Het lijkt me wel een interessant boek met leuke lay-out.

LEAVE A COMMENT