Kleur in de Keuken

ball-purple-single2Ik zie de laatste tijd opvallend veel leuke gekleurde items voor in de keuken. Ik weet niet wat het is. Is het de zomer? Heeft iedereen collectief genoeg gekregen van de kleur wit? Welke reden het ook heeft, ik zet hier de beste gekleurde keuken items voor jou op een rij. 

Voorraadpotten

Ik houd van een goed gevulde voorraadkast en daarin zijn potten heel handig. Geen scheurende plastic zakjes couscous, niet op het moment dat je het nodig hebt geen knijper kunnen vinden om een verpakking te sluiten.

Wist je trouwens dat de paarse Mason Jar van hierboven zelfs een hele geschiedenis heeft? Fascinerend. Eerder schreef ik deze algemene blogpost over Mason Jars, die in vele soorten en maten bestaan. Er zijn zelfs allerlei speciale deksels voor te krijgen.

biobu
De bovenstaande kleine gekleurde potjes met een deksel van kurk zijn van Biobu. Je vindt Biobu bij winkels als Green Jump en Babongo. En de voorraadpotten hieronder zijn gemaakt van emaille en hebben een houten deksel. Onder andere verkrijgbaar bij Droog Design.
riessdose

.
Andere producten

Krenit-bowl-¢38cm-green
Hij is een tijdje uit productie geweest, deze designklassieker uit de jaren ’50, maar hij is weer in productie genomen. De buitenkant is altijd zwart, de binnenkant kan verschillende kleuren hebben.

Riess is sowieso een naam om te onthouden als je van kleur in de keuken houdt, deze fluitketel is ook geweldig.

Net als het Deense merk Rice. Die hebben heel veel gekleurd keukenspul, waaronder een lijn borden van keramiek met verschillend gekleurde buiten en binnenkanten.

Een tijdje geleden verschenen er ineens overal gekleurde messen, de meeste waren niet erg goed van kwaliteit, met uitzondering van Opinel, want dat wel een goed merk. Er zijn ook handige zakmessen van te koop, mocht je dit jaar gaan kamperen.

Er is ook houten keukengerei met een kleuraccent, zoals deze snijplank van Bambu en deze in de verf gedoopte spatels zijn van HEMA. Je kunt natuurlijk ook zelf ongeverfde spatels kopen en ze in de verf dopen.

keukenset
Kastrull, een emaillen groene pan, van, de naam verraad het al, Ikea.

Er is veel gekleurd keukentextiel te vinden, ook biologisch. Om een voorbeeld te geven: linksonder is een vrolijke ovenwant van biologisch katoen, met visjesprint, van Dille en Kamille en rechts is de theedoek is van de Organic Company en is van biologisch katoen, je vindt dat merk bij Pure Coverz.

Hieronder staan nog een paar verschillende voorwerpen. Links een glazendrinkfles van U Konserve met fluorrozen siliconen hoes. In het midden een onderzetter gemaakt van stro. Het doet mij erg aan mijn oma denken op een of andere manier, je vindt deze bij &klevering. En rechts is een lichtroze fruitschaal van Present Time.

tovolo.

.

Dit is een ijsblokjesvorm voor mega ijsblokjes, van Tovolo, een goed idee, met dat warme weer van deze zomer.
.

.

.

.
.
En tot slot, deze Mason Cash mengkom met egelprint. Een lekker robuuste kom om bijvoorbeeld beslag in te mengen.

Deze blogpost is uiteraard niet gesponsord, ik heb alles zelf uitgezocht.

Zin in nog meer kleur? Kijk dan eens op mijn Pinterest bord “Thuis”

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 9 juli, 2015

LEAVE A COMMENT