Een Kleine Rondleiding in mijn Keuken

een kleine rondleiding in mijn keuken @ Lauriekoek.nl
Hoi en welkom in mijn keuken! Zoals je weet ben ik niet al te lang geleden verhuisd en nu de keuken vrijwel helemaal is ingericht leek het mij tijd wat foto’s te maken van het resultaat, omdat ik er trots op ben, maar ook omdat ik zelf ook graag binnenkijk bij anderen.

Veel koken is veel keuken opruimen

Natuurlijk heb ik flink staan poetsen, want bij koken hoort ook “rommel” maken. Ik snap eigenlijk niet waarom er nog geen keukenopruimabonnement bestaat. Zelf bepalen wat je eet en inkopen doen is niet zo moeilijk als Hello Fresh het doet voorkomen, maar het is het opruimen wat het meest vervelend is.

Op de koelkast hangt deze retro keukenwekker die ik kreeg van Sinterklaas. De Sint heeft een goede vondst gedaan, want deze kookwekker ging tenminste niet na enkele dagen al stuk (misschien gebruik ik ze te intensief?).een kleine rondleiding in mijn keuken @ Lauriekoek.nl

Ledlamp versus spaarlamp

In de keuken hebben we ledlicht. Daar ben ik meer tevreden over dan ik ooit over de spaarlamp ben geweest. Het is lekker fel en niet treurig zoals spaarlampen wel kunnen zijn. En om de keuken ’s avonds af te sluiten voor pottenkijker hangt er een rolgordijn, zelf gemaakt van een stofje is met groentenprint. Je snapt wel dat ik dat wel moest kopen, het past nou eenmaal uitstekend bij mijn vegetarische keuken.een kleine rondleiding in mijn keuken @ Lauriekoek.nl

een kleine rondleiding in mijn keuken @ Lauriekoek.nl
Ik heb twee trolleys in de keuken staan, bekend van een Zweedse meubelgigant. Ze zijn ongelijk omdat er een tweedehands is en die is ooit afgezaagd om ergens bij te passen. In de toekomst hoop ik hem op te hogen zodat ze weer gelijk aan elkaar zijn.een kleine rondleiding in mijn keuken @ Lauriekoek.nl

Boven de trolleys staat o.a. een deel van mijn verzameling bekers, maar ook koffie en thee.een kleine rondleiding in mijn keuken @ Lauriekoek.nl

En natuurlijk onze voorraad. Gelukkig hoeft niet alles in  op de plankjes in de keuken te passen. Tegenover boven en onder het aanrechtblad hangen ook nog kastjes en er is nog  een aparte voorraadkast waar ik mijn uitgebreide voorraad in kan bewaren.een kleine rondleiding in mijn keuken @ Lauriekoek.nl
Een blender en sapcentrifuge. Handige, maar onhandig grote apparaten die enkel passen bovenop de koelkast.
een kleine rondleiding in mijn keuken @ Lauriekoek.nl
Het misschien wel belangrijkste apparaat in de hele keuken staat hier rechts op de foto. Het is een ontzettend crappy vaatwasser, maar ik ben er ook ontzettend blij mee, het scheelt echt heel veel werk, en water (hij heeft een ecostand).een kleine rondleiding in mijn keuken @ Lauriekoek.nl
Tot slot nog een foto van de enige van de twee momenteel nog levende planten in huize Lauriekoek. Hij leeft al zo lang ik in dit huis woon. Een heus record! Ik denk trouwens dat dat meer aan de plant te danken is dan aan mij maar ik doe mijn best. 🙂een kleine rondleiding in mijn keuken @ Lauriekoek.nl
En, hoe ziet jouw keuken er uit, ben je er blij mee?

Posted by on 9 februari, 2016

2 Comments

 • LP

  9 februari, 2016

  Sjeune keuken! Die kikkererwtensticker(?) is echt bril-jant! 🙂

  • Laurie

   9 februari, 2016

   Dank je! De sticker is geen sticker, het is een zelfgemaakt etiket er zijn er meer van gemaakt, ook voor andere dingen dan de kikkererwten. Je kunt de foto daarvan nog vinden op mijn Facebook pagina (dit is een directe link naar de juiste foto).

LEAVE A COMMENT