Café Dose

Café Dose @ Lauriekoek.nl
De mason jar raakt steeds meer ingeburgerd in Nederland. Eerder legde ik al uit was in een mason jar precies is, in deze blogpost. Er worden ook steeds meer accessoires voor gemaakt, zoals de verschillende deksels die de jar tot een duurzaam gebruiksvoorwerp kunnen omtoveren. Inmiddels zijn er alweer volop verschillende accessoires bij gekomen, iets om je mason jar mee tot een cocktail shaker te maken bijvoorbeeld en dit setje van Café Dose om van je mason jar een koffiezetter te maken. Hij is van de makers van Ecojarz en past om small en wide mouth jars.

Slow coffee

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je stapelt alle losse onderdelen in de juiste volgorde op elkaar, doet er koffie bij voor zoveel kopjes als je wilt zetten en giet er een beetje heet water over. Als de koffie goed nat is gooi je de rest van het water er over. Dit doe je net zo lang tot je het gewenste aantal kopjes hebt. Slow coffee noemen sommige mensen dit geloof ik. Als je alles gebruikt hebt kunt het opbergen in de jar. Het gaat niet lekken en je kan zo alles makkelijk in je tas stoppen om je koffiemaaksetje te kunnen vervoeren.

Er zijn verschillende manieren van koffie zetten, met en zonder filter bijvoorbeeld, of je kunt de koffie extra aandrukken op de filter om extra sterke koffie te krijgen. Zo kun je de koffie zetten, op de manier die voor jou het lekkerste resultaat geeft.
Café Dose @ Lauriekoek.nl

Café Dose @ Lauriekoek.nl

Dit filmpje laat nog een keer zien op welke drie manier je er koffie mee kunt zetten.

Verschillende filters

Je kunt behalve de katoenen filter, die bij de Café Dose zit, ook papieren filters gebruiken. Die je normaal in een koffiezet apparaat zou doen. Die kun je eventueel nog op maat knippen zodat ze goed passen. Het kan ook zonder filter, als je koffie, waar een beetje koffieprut in zit niet erg vind tenminste. Mijn voorkeur gaat echt uit naar met filter.
Café Dose @ Lauriekoek.nl

Café Dose @ Lauriekoek.nl

Café Dose @ Lauriekoek.nl

Café Dose @ Lauriekoek.nl

De verschillende onderdelen van de Café Dose en de mason jar kunnen heet worden door het hete water wat je gebruikt om te koffie te zetten. Dat is uiteraard nogal een no brainer, maar ik ben een safety first persoon. Je kunt de pot nog wel bovenaan vast pakken om te koffie over te gieten in een beker.

Alles is uitwasbaar

Alles van de Café Dose is gemaakt van roestvrij staal, de katoenen filter is uitwasbaar en kun je steeds weer opnieuw gebruiken. Pas trouwens wel op dat je niet teveel wasmiddel gebruikt als je de katoenen filter wast, anders gaat je koffie naar wasmiddel smaken. Mocht je mason jar waar je de Café Dose mee kunt gebruiken onverhoopt stuk gaan, is het simpelweg een kwestie van een nieuwe kopen. Alles is dus of duurzaam of makkelijk vervangbaar.

De Café Dose kost €19,95 (inclusief jar). Je kunt hem bestellen bij Mason Madness, die verkoopt ook losse jars en verschillende mason jar accessoires.

Posted by on 31 oktober, 2014

1 Comment

LEAVE A COMMENT