Boekrecensie: Happy Huis

Happy HuisWellicht ken je Rice wel, het is niet alleen het Engelse woord voor rijst, maar ook een bekend Deens woonmerk. Ze maken opvallende gekleurde items zoals serviesgoed, (Bisphenol-A vrije) melanine bordjes, bewaarbakjes, vazen, kandelaars, deurmatten. Rice is niet alleen een leuk merk, ze doen ook hun best om hun werknemers goed te betalen. Op hun website valt te lezen “We have a big heart and strong social ethics“. Heel goed! Nu is er een boek van de eigenaars van Rice: Happy Huis, waarin ze met mooie foto’s prachtig ingerichte kamers laten zien.

Het boek bevat foto’s van allerlei ruimtes, van de gang tot de keuken tot de kinderkamer. Het nodigt enorm uit tot plaatjes kijken, zodat je bijna vergeet dat er ook nog wel wat tekst bij staat er. Tekst in de vorm van allerlei tips die worden gegeven over het toepassen van kleur, over hoe je een jongenskamer toch stoer houdt, terwijl je allerlei kleuren gebruikt en hoe je het beste behang kiest.
Happy Huis
Het is niet zo dat er in de verschillende inrichtingen alleen maar spullen van Rice worden gebruikt. Het is eerder een goede mix van hun eigen assortiment met andere meubels, designstukken en schilderijen. Zo kun je goed zien hoe je de items toe kunt passen in een interieur. Sterker nog je hoeft niet eens wat van Rice in huis te hebben om ideeën uit dit boek te kunnen toepassen. Met een kwast en wat verf kom je bijvoorbeeld  al een heel eind.
Happy HuisHappy Huis
Het boek is ook een goede aanmoediging om trouw te zijn aan je eigen stijl en als je van kleur houdt, pas dat dan toe. Ongeacht wat er in de mode is, het is jouw huis en je kunt het gebruiken om je persoonlijke stijl te laten zien. Ik krijg er verfkriebels van, limegroen en aqua gaan prima samen, toch?

Happy Huis
Charlotte Hedeman Guéniau
Uitgeverij Becht
€21,95

Posted by on 12 november, 2013

1 Comment

  • Claudia - DesignClaud

    12 mei, 2014

    Hi, ik kwam het boek zojuist tegen in de winkel, vond het erg leuk! Het maakt je zeker happy als je alle plaatjes bekijkt!

LEAVE A COMMENT