Klean Kanteen Insulated TK Pro

Klean Kanteen TK insulated pro @ Lauriekoek.nlDe zomer komt er weer aan! Tijd voor “the great outdoors”, wat op sommige dagen betekent dat je naar een warm kopje thee verlangt. Dat kan nu plasticvrij of in mei #meiplasticvrij. Klean Kanteen, het merk wat je kunt kennen van de herbruikbare waterflessen heeft een themosfles ontwikkeld. Deze is gemaakt van RVS met alleen in de dop wat siliconen zodat de fles compleet leak proof is.

Klean Kanteen TK insulated pro @ Lauriekoek.nl
De Klean Kanteen insulated TK Pro een indrukwekkende fles

Het is een indrukwekkende fles. Zowel de fles als de beker die erbij hoort zijn dubbelwandig. Zodat alles zo lang mogelijk warm of koud blijft. Er zit een speciale dop bij die niet alleen plasticvrij is, maar door de speciale sluiting met een soort stippenpatroon ook goed uitschenkt met de dop er deels op en ook optimaal isoleert. Hij heeft aan de buitenkant van de fles een speciale coating die chip- en krasbestendig is. De 16.9 oz versie die ik, heb houdt 20 uur warm en 75 uur koud. In die tijd ben je Nederland zo ongeveer uitgewandeld voor je aan je warme drank toe bent. In mijn versie de 16.9 oz past dus omgerekend 473 ml vloeistof. Klean Kanteen TK insulated pro @ Lauriekoek.nl

Klean Kanteen TK insulated pro @ Lauriekoek.nl

Klean Kanteen TK insulated pro @ Lauriekoek.nl

Food grade rvs

Klean Kanteen TK pro is gemaakt van 18/8 foodgrade RVS. RVS houdt geen smaakjes vast, wat prettig is, het hoeft ook niet met iets gecoat worden en is daarom vrij van bpa en andere nare stoffen. RVS is ook wat zwaarder, sommige outdoor mensen willen liever lichtere materialen zoals aluminium, maar daar zitten weer andere nadelen aan. Die worden bijvoorbeeld gecoat van binnen met een onveilige coating, of ze krassen en deuken sneller, of nemen sneller smaken aan. Als je iets aanschaft kan je het maar beter in een keer goed doen en deze fles valt volgens mij wel onder “goed”. Ik heb al rietjes in huis van Klean Kanteen en die zijn ook uitstekend.

Goede beker en makkelijk schoon te maken

Zelf vind ik het wel prettig om een substantiële beker te hebben om uit te drinken en die zit hier zeker op. Het is een ideale fles om een dag mee op stap te gaan, of om mee te nemen in de trein met iets warms voor onderweg naar je werk. Koffie of thee of, wat ik altijd heel slim vind, soep voor tussen de middag. Je hoort het al, ik ben helemaal thuis in het outdoorleven. De fles maakt ook makkelijk schoon, als je echt al the way wil gaan, zou je een rager kunnen gebruiken maar schudden met een beetje sop en de dop erop doet wonderen. De vulopening is ook vrij breed, dus je kan makkelijk zien of ie schoon is. Hij kan niet in de vaatwasser, maar ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waarom je dat zou willen. Klean Kanteen TK insulated pro @ Lauriekoek.nl

Klean Kanteen TK insulated pro @ Lauriekoek.nl

Klean Kanteen insulated TK pro wordt duurzaam geproduceerd

De flessen van Klean Kanteen worden gemaakt in China onder eerlijke omstandigheden. Klean Kanteen maakt gebruik van duurzame energie. Ook willen ze mensen graag bewust maken van het feit dat kiezen voor herbruikbare producten beter is voor het milieu. Ze zijn een zogenaamde B Corp, wat wil zeggen dat ze transparant willen zijn en goed willen ondernemen. Klean Kanteen was een van de eerste producenten die RVS drinkflessen zonder coatings op de markt brachten. Ze doen ook mee aan het initiatief 1% for the planet.

Al met al is de Klean Kanteen insulated TK pro een drinkfles van goede kwaliteit, zonder plastic. Hij is gemaakt om lang mee te gaan. Hij kan tegen een stootje en bevat geen nare coatings, door de rvs laag is hij minder geneigd smaken aan te nemen. Je kunt Klean Kanteen producten, zoals insulated TK pro vinden bij outdoorwinkels zoals de Bever en webwinkels die gericht zijn op groene en herbruikbare spullen zoals Green Jump.

Posted by on 31 mei, 2019

LEAVE A COMMENT