Dingen Waar ook een Herbruikbare Variant van Bestaat

Hergebruik is helemaal niet stoffig meer er zijn tegenwoordig zoveel toffe dingen te verkrijgen dat dat argument geen stand meer houdt. Hier volgen zes dingen die je waarschijnlijk wel vaak of zelfs dagelijks gebruikt, waarbij je, door een duurzame variant aan te schaffen, jezelf en de natuur blij maakt.

De herbruikbare koffiebeker
Mensen zijn nog steeds verbaasd als ze hem zien, ik heb van sommige mensen vernomen dat ze meer koffie krijgen als ze met een herbruikbare beker aankomen. De Keepcup kun je zelfs zelf samenstellen in allerlei kleuren op de website. De bekers zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten.


Keepcup – Bodum Coffeecup

Herbruikbare waterfles
De meeste petflesjes zijn tenslotte helemaal niet gemaakt om heel lang her te gebruiken en kraanwater is gelukkig net zo gezond, zo niet gezonder dan fles water.

Sigg – Dopper
Bobble – Kor Delta


Boodschappentas

Als je zorgt dat je hem altijd bij je heb,t bespaart het je zelfs geld. Gelukkig vragen steeds meer supermarkten een klein bedrag voor hun plastic tasjes, om je aan te moedigen zelf een tas mee te nemen. Tegenwoordig zijn er enorm veel leuke opties, van hergebruikt plastic, biologisch katoen of jute. Wat ook leuk is, is er een kopen van je favoriete tekenaar zoals Liekeland, of kijk op Etsy voor leuke, unieke tassen.


Blue Q – Freitag – Envirosax


Broodtrommel
Is je brood ook altijd plat omdat je het in een boterhammenzakje stopt en dit onder in je tas belandt? Gelukkig zijn er ook leuke trommeltjes verkrijgbaar. of als je echt geen afscheid kan nemen van de zakjes zelfs vrolijke herbruikbare zakjes.

Bynto – Lunchbots – Kinderville

Rietjes
Goed, ze zijn tegenwoordig ook biologisch afbreekbaar verkrijgbaar maar wat dacht je van een rietje van glas, of van herbruikbaar siliconen?

Greenpaxx

Bewaardozen voor in de vriezer
Het is misschien wel een fijn idee om die doosjes van de afhaalchinees, nog een keer te kunnen hergebruiken, maar daarna zijn ze wel kapot en moet je ze alsnog weggooien. Gelukkig zijn er glazen invriesdozen, vaak met  een siliconen deksel die de extreemste temperaturen aankunnen. Je kunt ze vaak ook krijgen bij betere kookwinkels.


Luminarc

Misschien vraag je je af waarom noem je al die merknamen er zijn toch genoeg fabrikanten op het gebied van drinkflessen en broodtrommels? Dat klopt, je kunt iedere winkel binnenlopen om iets aan te schaffen. Toch vind ik het belangrijk om stil te staan bij het bedrijf als ik iets koop. Let het bedrijf wel op de milieuvriendelijkheid, is het product als het kapot, is recyclebaar, hoe zijn de werkomstandigheden op de plaats van de productie (van de grondstoffen) enzovoort. Als ik een afweging heb gemaakt dan kies ik het liefst voor een bedrijf wat aangeeft deze dingen belangrijk te vinden. Als bonus is de ontwerp van het product dan ook vaak nog mooi. Fijn toch? Voor de producten die ik noem krijg ik geen geld en ik heb ook geen internetwinkel waar ik ze verkoop, ik noem ze gewoon hier, zodat je weet welke opties er zo ongeveer zijn. De producten zijn ook zonder BPA, een stof die nog vaak in plastic zit en hormoonverstorend werkt.

Posted by on 10 juli, 2013

LEAVE A COMMENT