Kerstkookboeken

Kerstkookboeken @ Lauriekoek.nlNu de kerst weer dichterbij komt is het het perfecte tijdstip om eens een lijstje te maken van allerlei feestelijke kookboeken die zeer geschikt zijn voor deze tijd van het jaar.

Een kerstkookboek?!

Mensen vragen zich wel eens af waarom je in vredesnaam en boek zou kopen voor een á twee dagen per jaar. Als je je dat afvraagt dan ben je wellicht niet de juiste persoon om een kerstkookboek te kopen. Aan de andere kant: uit de meeste kerstkookboeken kan je ook op gewone doordeweekse dagen een winterse maaltijd koken. Wie houd je tegen? Er zijn ook mensen die kookboeken kopen om alleen in het weekend te koken en daar doet ook niemand moeilijk over.

Mijn favorieten:

Geen kerst zonder Nigella Lawson

Kerst kan niet zonder Nigella denk ik zo. Haar kerstkookboek Nigella’s Kerst is al enkele jaren een onmisbare classic. Momenteel wordt op 24Kitchen een gedeelte van haar kerstshows herhaald en op een of andere manier kom ik er altijd wel weer van in de kerststemming. Veel van haar boektitels, waaronder deze, worden momenteel weer heruitgegeven. Mocht je dus eerder hebben mis gegrepen dan is nu de kans om dat goed te maken.

Geen kerst zonder Nigel

In de naam Nigella zit alweer Nigel verborgen. Sorry voor dit matige bruggetje naar Nigel Slater, maar zijn Culinair Winterdagboek (in het Engels: The Christmas Chronicles), is wat kerst betreft ook een aanrader. Het is een dagboek over de periode rond de kerst, de voorpret, het koken met kerst en de periode erna. Uiteraard ontbreken de recepten niet en er staan ook hier en daar wat foto’s in. De vertelstijl van Nigel maakt het prettig leesmateriaal, als ik een haard zou hebben met een comfortabele stoel erbij dan zou ik lezen bij die haard. Boekrecensie: Nigel Slater - Culinair Winterdagboek @ Lauriekoek.nl

Kerst met van Boven

Yvette van Boven, maakt internationaal furore met haar Home Sweet Home X-mas kookboek. De voorkant is al fantastisch met de sneeuw. In het boek vind je recepten voor gefrituurde augurk, indrukwekkende trifels. De tekeningen, de recepten, de foto’s, alles klopt.Boekrecensie: Home Sweet Home X-mail @ Lauriekoek.nl

Veganistische kerstkookboeken

De laatste jaren zijn veganistische kookboeken sterk in opkomst. Voor wie zelfs met kerst liever geen dierlijke producten tot zich neemt zijn er vanzelfsprekend ook meer vegan kerstkookboeken bijgekomen.

Superfun times vegan holiday cookbook van Isa Chandra Moskowitz

Dit boek zou je kunnen beschouwen als een kerstkookboek. Het draait in ieder geval om feestdagen en ik ben er van overtuigd dat de meeste veganisten en ook niet veganisten blij zouden zijn met de gerechten uit dit boek. Isa Chandra Moskowitz is een van de bekendste veganistische kookboek auteurs en ze weet er altijd weer iets van te maken. In januari kom ze weer met een nieuw kookboek, ik ben benieuwd!

Vegan Christmas – Gaz Oakley

Toegegeven, ik was niet erg onder de indruk van het vegan 100 boek van Gaz wat ik mocht recenseren. Toch weet ik dat hij een trouwe schare fans heeft en echt veel kerst gerelateerde veganistische kookboeken zijn er niet. Dus voorruit, hij mag op de lijst.

The vegan holiday cookbook – Marie Laforet

Er is nog geen vertaling van Marie Laforet maar op een of andere manier heb ik wel een goed gevoel bij haar kookboeken, mocht je dus als veganist nog op zoek zijn naar een boek dan zou ik zeggen: probeer dit eens en laat me weten wat je van het boek vindt.

Kerstbakboeken

Tot slot wil ik nog een paar kerstbakboeken met jullie delen, want de kerstperiode is de tijd van het jaar dat de oven in menig huis veelvuldig wordt gebruikt. Hier volgen enkele kerstbakboeken .

Great British Bake-Off Christmas

Yes! Wat is kerst zonder de bake-off? Ik zou het niet weten.

New York kerstmis bakboek

Nog een reden om je oven aan te slingeren: zoetigheden uit New York. Dit boek neemt je niet mee naar New York, dat zou raar zijn, maar de voor en in de stad bekende bakwaren kun je met dit boek wel thuis klaarmaken deze kerst.Boekrecensie: New York Kerstmis @ Lauriekoek.nl

Jamie Olivers Christmas cookbook

Jamie’s kerstboek had het vorig jaar in huis en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van wat zijn website elke keer weer aan opties bied. Het kookboek viel mij een beetje tegen, misschien verwachte ik teveel? Tevens wacht ik nog steeds tot hij moet zijn beloofde vegetarische kookboek komt maar ik vrees dat ik kan wachten tot Sint Juttemis.

 

Posted by on 16 december, 2018

LEAVE A COMMENT