BBC Good Food’s Vega winterspecial

BBC Good Food's Vega winterspecial @ Lauriekoek.nlIk weet niet of ik nog wat moet zeggen over de vermeende Allerhande rel? Er zou namelijk teveel vegetarisch in staan te “weinig” vlees. Nou heb ik in de naam van goede journalistiek navraag gedaan bij een paar cassières van Albert Heijn. De opbrengst? Volgens hen had nog niemand een opmerking gemaakt over het vleesgehalte. Wel heb ik iemand horen zeggen dat de recepten te moeilijk waren. Verdacht weinig rel dus.

Minder vlees?

Wel had een van de cassières nog goed advies: Als je vindt dat er verkeerde recepten in staan, kun je makkelijk een kookboek kopen met dingen die je wel aanstaan. Uitstekend advies vind ik. Uit onderzoek is trouwens gebleken dat Nederlanders wel zeggen minder vlees te eten maar dat de hoeveelheid daadwerkelijk gekocht vlees niet omlaag gaat. Interessante materie. Want de vraag naar bijvoorbeeld vegetarische en veganistische kerstdiners bij restaurants gaat wel omhoog.

BBC Good Food’s Vega winterspecial

Zelf heb ik de Allerhande alweer keurig bij het oud papier gestopt en ik heb inmiddels een BBC Good Food’s Vega winterspecial in huis gehaald. Dat is meer iets voor mij. Dit jaar is er dus weer een Nederlandse editie met recepten verschenen. Eens in de zoveel tijd is er, meestal rond de kerst een vegetarisch BBC gerelateerd magazine te koop en nu is het weer zover. BBC Good Food is echt een instituut en de recepten kloppen.

In dit tijdschrift vind je winterse recepten, ideeën voor kerst, feestelijke toetjes, soepen. Vegetarisch en veganistisch. Het is ook een uitstekend plan om iets zoals dit cadeau te doen aan iemand die van plan is vegetarisch te koken deze kerst. Je vindt de BBC Good Food’s Vega winterspecial bij de betere tijdschriftenhandel. Ze hebben hem wellicht niet overal maar het is een kleine zoektocht waard. Zelf heb ik vaak succes bij winkels als Bruna.

Posted by on 12 december, 2018

LEAVE A COMMENT