Een Glutenvrije Dag

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl
Is de glutenvrije hype al voorbij? Ik hoor mijn omgeving er eigenlijk niemand meer over, op een verloren detox hier en daar na. Het is mij nog steeds een compleet raadsel waarom mensen die geen klachten krijgen van het eten van gluten ze zouden moeten mijden. Het lijkt mij ook nogal een klap in het gezicht van mensen met coeliakie. Al heeft het ook zo zijn voordelen, want volgens mij zijn er nog nooit zoveel glutenvrije opties bijgekomen als afgelopen jaren.

Laatst kreeg ik een enorme doos thuisbezorgd door een PR bureau, vol met glutenvrije producten. Ik probeer op Lauriekoek.nl altijd netjes aan te geven wat glutenvrij is en daarmee heb ik de mensen met coeliakie voor ogen. Mensen die echt geen spatje gluten kunnen eten zonder ziekt te worden. Schijnbaar heeft het PR bureau dat opgemerkt en dachten ze dat ik een doos vol glutenvrije producten wel zou waarderen. En ach waarom ook niet? Maar gluten mijden voor een dag een beetje raar. Dat ga ik dus ook niet doen. De reden daarvoor is eigenlijk hetzelfde als hierboven genoemd. Het is een streng dieet en geen geinig experimentje.Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl

Nu naar de leuke zaken, want wat zat er allemaal in die doos?
  • Twee pakken muesli een van Verival en een van Eat natural.
  • Kleine reepjes van Eat natural en grote met meer vezels en meer eiwitten.
  • Crackers van Eat Free
  • Noedels van King Soba.
  • En als klap op de vuurpijl twee pakken yoghurt. Die schoof ik meteen door naar meneer Lauriekoek en de rest hield ik voor mezelf.

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl

Muesli

De muesli’s zijn allebei heel lekker, ik zou waarschijnlijk niet eens merken dat ze glutenvrij waren als niemand het tegen mij zou zeggen. Hetzelfde geldt voor de repen, die zijn gewoon lekker, zoet, gepofte rijst. Wat kan ik er nog meer van zeggen? De zak met kleine reepjes was op voor ik het doorhad. Echte dooreetdingetjes zijn dat.

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl
Eat natural muesli

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl
Verival muesli

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl
Mini bars

De grote repen hadden allemaal een verschillende claim, meer vezels, meer eiwit, meer omega 3, of minder calorieën. Grofweg leken ze allemaal op de kleine reepjes, alleen hadden sommige geen laagje chocolade of witte chocolade en yoghurt. De yoghurt & abrikoos reep en de variant met ahornsiroop, pinda en pecan met meer eiwit vond ik het lekkerst.

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nlEat Natural extra protein bar – maple syrup, pecans & peanuts

Crackers

De crackers zijn wel net even anders dan je verwacht er zit ook xanthaangom in, dat is niet zo gek want zonder tarwe mis je een bepaalde stevigheid, die je met dit ingrediënt kunt verhelpen.

Noedels

King Soba noedels zijn van boekweit. Van boekweit worden al eeuwen noedels gemaakt. Volgens mij wordt aan boekweit ook het leven van een lang leven toegedicht in China. Boekweit klinkt buitengewoon geitenwollensokkig en dat is eigenlijk jammer want het is lekker en gezond. Probeer het eens uit, al dan niet in de vorm van noedels. Deze zijn biologisch en fairtrade.

Een glutenvrije dag @ Lauriekoek.nl

Is het wat, zo’n doos?

Al met al heb ik met plezier ontbeten met de muesli en met smaak gegeten van de noedels en repen. Ik kan ze met een gerust hart aanbevelen, of je nu glutenintolerant bent of niet. En ik hoop voor de mensen die enkel glutenvrij kunnen en mogen eten van harte dat er nog meer opties voor hen blijven bijkomen. Natuurlijk blijf ik netjes aangeven wat glutenvrij is en wat niet, ook als de hype voorbij drijft.

Mocht je de producten zoeken:

  • King Soba noedels vind je bij Albert Heijn.
  • Eat Natural vind je in de meeste supermarkten, al heeft niet iedere supermarkt het complete assortiment.
  • Verival wordt bij Jumbo verkocht
  • Mister Free Crackers staan bij Albert Heijn in de schappen.
  • Den Eelder yoghurt is ook verkrijgbaar in de meeste supermarkten.

Let op, de producten die ik in deze box heb mogen ontvangen zijn allen glutenvrij, maar dat wil niet zeggen dat alle producten van de eerdergenoemde merken dat ook zijn. Kijk dus evengoed nog even goed op het etiket voor je iets koopt.

Posted by on 24 maart, 2017

LEAVE A COMMENT