Jeroen Bakt Brood

Jeroen bakt Brood @ Lauriekoek.nlIk ben een groot liefhebber van goed brood. Afgelopen week was ik in Rotterdam en bezocht hier onder andere de bakkerij van Jeroen, op een stralende dag. Jeroen bakt al geruime tijd brood vanuit zijn huis en bezorgde deze broden in en rond Rotterdam op z’n scooter. Deze hobby is ietwat uit de hand gelopen, wat dankzij een succesvolle crowdfunding heeft geresulteerd in een eigen bakkerij met bijbehorend winkeltje. Daar bakt hij heerlijk desembrood dat de tijd krijgt om lekker lang te rijzen. Echt brood dus (zoals het hoort), met maar 4 ingrediënten. En het resultaat? Verrukkelijk brood!

Desem

Naast brood  (in een aantal soorten) bakt hij sinds een aantal weken ook minipizza’s, met uiteraard een pizzabodem op basis van desem. Het fijne is (althans voor mij dan) ook dat Jeroen ook goed begrijpt wat vegetariërs wel en niet eten. Toen mijn wederhelft interesse toonde in een minipizza werd onmiddellijk gecheckt of het stremsel van de kaas wel vegetarisch was. Hieruit blijkt onder andere dat hij passie heeft voor dat wat hij doet en ook weet wat hij doet.
Jeroen bakt brood @ Lauriekoek.nl

Op zulke momenten vind ik het jammer dat ik niet in Rotterdam woon. Ik kan alleen maar hopen dat Jeroen het heel goed gaat doen en hij een keten gaat worden met meerdere vestigingen. Tot die tijd heb ik gelukkig mijn eigen desemstarter, gekregen van Jeroen, om zelf mee aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd of ik er wat van bak.

Je vindt Jeroen Bakt Brood aan de Jacob Catsstraat 41a. Let op: de winkel alleen op vrijdag en zaterdag geopend. Je kunt uiteraard ook de broden vooraf bestellen, onder andere via zijn website.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 31 augustus, 2015

LEAVE A COMMENT