GingerLove

IMG_0092[1]
Misschien kennen jullie Lombardia wel een biologische winkel en café in Antwerpen. Een familie bedrijf dat sinds 1972 bestaat. Zelf ben ik er nog niet geweest, wel weet ik dat hun GingerLove een begrip is. Die GingerLove kon je ooit alleen in het restaurant drinken, maar is nu ook in diverse winkels verkrijgbaar. 

IMG_0098[1]Er zijn drie varianten: CoconutVibrations (kokos-ananas), GingerLove (gember-citrus), en GreenLove (groene thee-appel) . Het wordt wel thee genoemd, maar echt thee is het niet. Het is meer een zakje poeder dat je met kokend water tot een drank roert. Misschien ken je wel het poeder waarmee je instant chai kunt maken. Daar doet het mij het meest aan denken.

IMG_0097[1]De drie varianten van het drankje zijn glutenvrij, voor 80% biologisch en hebben het Vegan Society keurmerk. Uiteraard zijn de ingrediënten van het drankje niet genetisch gemodificeerd en bevat het drankje ook geen cafeïne. De drankjes zijn gezoet met fair trade rietsuiker.
IMG_0094[1]

De drankjes zijn behoorlijk vullend, lekker zoet en fruitig en ze ook een beetje. Je kunt het warm drinken (aanbevolen in de winter) en ook koud tot een soort ijsdrank maken door er koud water bij te doen. Een doosje met 7 zakjes kost €11,80. Dat is best aan de prijs maar als je vaak drankjes buiten de deur drinkt, dan is dit goedkoper per drankje dan chai of koffie buiten de deur.IMG_0108[1]

Je kunt alledrie de GingerLove varianten vinden bij de Tuinen, en ik heb ze laatst ook gespot bij de Duitse veganistische supermarktketen Veganz. Uiteraard kun je ook zelf naar Antwerpen gaan om Lombardia te bezoeken en het daar te drinken.

Meer informatie over GingerLove en verkoopadressen vind je op de GingerLove website.

Posted by on 1 december, 2014

4 Comments

 • Goes

  6 december, 2014

  Vreemd. De Ginger Love die je hier in België in de natuurwinkel kan kopen is niet vegan (de kokos- en groenetheevarianten wel). De zakjes zien er ook iets anders uit.

  • Laurie

   6 december, 2014

   Apart inderdaad! Bedankt voor je opmerking, dat wist ik niet. Nu zijn eventuele Belgische lezers hopelijk op de hoogte van het verschil.

   • Anne-Laura Van Oevelen

    28 april, 2016

    Hey, lang geleden waren er inderdaad producten die niet vegan waren. Maar nu is alles vegan 🙂
    http://lombardiadrinks.com/
    Hier vind je alle informatie over al de producten.
    de fairtrade lijn met rietzuiker
    en de bio lijn zonder.
    Veel plezier

    • Laurie

     28 april, 2016

     Ja ik wist al dat ze veganistisch waren, want het Vegan Society logo staat erop en dat mag niet op niet vegantische producten staan natuurlijk. Ik vraag me alleen af waar de bio versie dan mee gezoet is? Of is die ongezoet? Dat zou wel tof zijn want ruim 8 gram suiker per 100 ml is behoorlijk zoet. De link staat ook al in de blogpost zoals je wellicht kunt zien.

LEAVE A COMMENT