Recept: Aardbei-amazakemuffins

IMG_2725[1] Amazake is een dessert op basis van gefermenteerde rijst en vaak nog iets anders, bijvoorbeeld gierst. Het smaakt aangenaam zoetig. In Japan kennen ze het vooral als warme drank, maar ik koos vandaag voor een heel andere route en maakte er muffins mee. Gemaakt met verse heerlijk smakende aardbeien die iemand voor me meebracht.

Voor 8 muffins heb je nodig:

  • 130 gram bloem
  • 60 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 pot amazake van 370 gram (het maakt niet uit welke variant)
  • paar drupjes vanille-extract
  • 150 gram aardbeien (vers of diepvries)
  • 1 royale eetlepel olijfolie
  • 50 ml macadamia notenmelk
    (amandelmelk of hazelnoot werkt ook)aardbeien

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vul een muffinblik met 8 cupcakepapiertjes. Mix de droge ingrediënten los van de natte ingrediënten in twee aparte kommen. Doe de natte mix vervolgens bij de droge mix en roer het geheel goed door. Als alles goed gemengd is, dan is het al goed. Ga dan niet door met roeren, anders kunnen je muffins taai worden. Verdeel de mix vervolgens over de vormpjes en doe ze in de oven voor 30 tot 35 minuten op 180 graden C. De muffins zijn gaar wanneer je er een dun mesje of tandenstoker in steekt en deze er schoon uitkomt.

IMG_2727[1]

Posted by on 29 juni, 2014

7 Comments

  • Fey

    30 juni, 2014

    Hoi Laurie,

    Interessant recept! Waar heb je de amazake gekocht?

    Gr

    • Laurie

      30 juni, 2014

      Hoi Fey,
      Amazake kun je vinden bij de natuurwinkel, op de macrobiotische afdeling (bij de sojasaus, miso, boekweit noedels) Als ik het google vind ik ook verschillende internet winkels die het verkopen. Ik gebruikte een pot van het merk Clearspring https://lauriekoek.nl/?p=5047

      • Fey

        4 juli, 2014

        Ja ik had gezocht, maar voor zover heb ik het niet in Den Haag kunnen vinden 🙂
        Kan het inderdaad ook online verkrijgen. Misschien wordt dit dan mijn volgende DIY project, ha ha! ^.^

        • Laurie

          4 juli, 2014

          Het lijkt me wel moeilijk om zelf te maken omdat je wel de goede bacterie moet aantrekken. Ik zou het online kopen als ik jou was.

        • Fey

          5 juli, 2014

          Hoi Laurie,

          Ik zag de recepten online en ik zag dat er koji rijst inging. Koji rijst is iets waar ik al ervaring mee heb (ik maak al 2 twee jaar mijn eigen miso), dus het lijkt mij leuk om te proberen en zoete variant te maken met koji (en sowieso ben ik dol op fermentatie – bijv. kimchi en miso natuurlijk ^.^)

        • Laurie

          5 juli, 2014

          Als je al koji bij de hand hebt is het een goed idee om het zelf te maken natuurlijk! Ik fermenteer ook graag en ik ben dol op kimchi wellicht heb je mijn gastblog bij Suzette daarover al wel eens gelezen http://www.watmaakt.suzette.nu/kimchi-met-laurie/. Veel succes met je amazake alvast!

  • Fey

    8 juli, 2014

    Bedankt! ^.^
    Ja ik had de post gezien…je maakt het met chilivlokken ^.^
    Dat deed ik vroeger ook, maar nu niet meer…nu gebruik ik gochugaru…veel lekkerder in je kimchi 😀 En Koreaanse Kimchi vind ik ook het lekkerst °o.o°
    http://veg-eats.blogspot.nl/2014/06/interessante-kruiden-gochugaru.html

LEAVE A COMMENT