Gigi Gelato

Gigi gelato @ Lauriekoek.nlJe hebt ijs en je hebt gelato, moeten ze bij Gigi gelato gedacht hebben. Ik reken beide woorden goed, zo lang ik mijn ijsje maar krijg. Vooral met deze zomerse temperaturen lust ik wel een ijsje. Gigi belooft romig veganistisch ijs, rijk is vezels, laag in vet en gemaakt van fruit en groeten. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn.

Ik weet niet of jullie je mijn recensie van de Sprice groente en fruit ijsjes nog kunnen herinneren, maar dat was een enorme teleurstelling. Vandaar dat ik toch even moest nadenken voordat ik Gigi gelato wilde uitproberen. De vrees die ik had, namelijk dat het weer op een teleurstelling uit zou lopen bleek behoorlijk ongegrond. Gelukkig maar, want zo leuk vind ik negatieve recensies schrijven niet.

IJs voor beroemdheden

Gigi Gelato is vernoemd naar Luigi Graziosi een ijsmaker met 30 jaar ervaring. Hij geeft les aan een ijsschool in Rome en maakte ijs voor celebrities als de Dalai Lama en Obama. Hij is de uitvinder van deze veganistische “natuurlijke” ijsjes.Gigi gelato @ Lauriekoek.nl

Romig zonder zuivel

De ijsjes zijn dus zuivelvrij (want vegan), maar romig gemaakt door vezels. Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen weet ik niet precies maar het mond gevoel is inderdaad behoorlijk romig, zonder nasmaak van bijvoorbeeld kokos of soja, iets wat me bij veganistisch ijs wel een kan storen. Het lukt allerlei ijsfabrikanten steeds beter om goed romig veganistisch ijs zonder nasmaak te maken, zoals Van Leeuwen, Montgomery’s, en Ben en Jerry’s. De lat komt steeds hoger te liggen. Wel meen ik bij Gigi gelato heel in de verte iets gummi-achtigs te ontwaren maar het is echt miniem. De structuur is dus romig en de ijsjes zijn gemaakt met fruit en groenten. De structuur doet mij een beetje denken aan de binnenkant van een Solero ijsje. Het is geen waterijs, maar ook geen roomijs.

Orange + carrot + ginger

Gigi gelato @ Lauriekoek.nlHet wortel-sinaasappel-gemberijs is lekker fris. Ik proef heel subtiel wortel en een vleugje gember. Gember past zowel bij wortel als bij sinaasappel heel goed. Dat de gember niet te sterk is vind ik wel prettig. Hoewel ik van gember houd, vind ik hem in ijs en drankjes vaak veel te krachtig waardoor eventuele andere smaken overheerst worden. Dit is mijn favoriete smaak van de drie smaken Gigi Gelato. Heel verfrissend. Normaal vind ik sinaasappel een weinig boeiende smaakvariant, maar door de romigheid en de gember en wortel is het toch weer even anders.Gigi gelato @ Lauriekoek.nl

 

Strawberry + blueberry + beetroot

Gigi gelato @ Lauriekoek.nlHet ijsje op basis van aardbei en blauwebes doet mij denken aan een ijsje wat momenteel volgens mij nog bij de biowinkel te krijgen is. Het is een doodnormaal aardbeienijsje waarbij de kleur is opgekrikt met biet. Biet is een geweldige kleurstof, dat weet iedereen die wel eens bietjes heeft geschild of gesneden. Als onbedoeld bijeffect heeft dat bij het ijsje dat het naar biet is gaan smaken. Bij Gigi gelato is dat geen onbedoeld effect en het heeft inderdaad die aardsheid van biet. Het is niet overheersend en het is ook helemaal niet vies.Gigi gelato @ Lauriekoek.nl

Mango + passion fruit + fennel

Gigi gelato @ Lauriekoek.nlDit is duidelijk de zoetste van de drie. Mango heeft door zijn zoetheid de boventoon en venkel komt, misschien wel daardoor niet echt tot zijn recht. Waar ik bij de andere ijsjes de toegevoegde groenten zoals wortel en biet wel meen te proeven, kan ik de venkel alleen in mijn fantasie proeven. Maar gelukkig is het los daarvan wel gewoon een lekker fruitig mango-ijsje.Gigi gelato @ Lauriekoek.nl

Goedgekeurd!

Alle smaken vind ik goed gelukt. Romig, niet te zoet, de ijsjes zijn niet te klein maar ook zeker niet te groot. Voor alle varianten geldt wel een beetje dat als je weet dat het er inzit je het proeft. Ik vraag mij af wat er zou gebeuren als je aan mensen vraagt welke groente er in zit. Of ze het dan zouden proeven. De ijsjes zijn in ieder geval weer een nieuwe smaak in het vriesvak. Veel van de ijsjes heb ik al zo vaak gehad dat ik ze saai ben gaan vinden. Gigi Gelato is in ieder geval iets nieuws wat ik nog niet zo vaak gehad heb en wat ik graag verwelkom.

Of het echt een gezonde keuze is door de natuurlijke fruit en dadelsuiker en de fruit en groenten? Dat laat ik in het midden. Ik herhaal hier graag mijn standpunt dat een ijsje mag van mij echt een traktatie mag zijn. Ik weet wel zeker dat dit ijsje een hoop mensen gaat aanspreken.

Je vindt Gigi Gelato bij supermarkt ketens Albert Heijn, Deen en Hoogvliet. Voor meer informatie en verkoopadressen kun je terecht op hun website.

Posted by on 6 augustus, 2020

LEAVE A COMMENT