NICE IJsjes

NICE IJsjes - LauriekoekDe vorige keer dat ik ijsjes reviewde ging het over ijsjes waar ik niet echt blij van werd. Aan het einde gaf ik toen de tip om vooral een NICE ijsje te nemen. Vervolgens realiseerde ik mij dat ik nooit een volledige blogpost aan NICE ijsjes had gewijd en dat kan natuurlijk niet, want het is zomer en als er een jaargetij is waarin lekkere ijsjes echt tot hun recht komen. Kortom, hier is de blogpost die deze ijsjes verdienen.

Waterijsjes van Nina

Deze waterijsjes zijn bedacht door Nina (het is dus Nina’s ice, oftewel NICE), zij mistte lekkere ijsjes gemaakt van vers fruit en besloot ze zelf te gaan maken en te verkopen. Nina vindt het belangrijk dat je weet wat je eet en dat alle ingrediënten duidelijk op de verpakking staan. De ijsjes worden nu overal in het hele land verkocht maar alle nieuwe smaken worden nog steeds in de keuken van Nina bedacht.NICE IJsjes - Lauriekoek

Knijp NICE en NICE op een stokje

NICE ijsjes zijn er in twee verschillende vormen, op een stokje en in een knijpverpakking. De ijsjes worden gemaakt met biologische ingrediënten, ze zijn glutenvrij en lactosevrij want er wordt ook uiteraard geen melk in gebruikt. Alle ijsjes zijn allemaal veganistisch op de variant met bosbessen na, want die wordt gezoet met honing.NICE IJsjes - Lauriekoek

Verschillende fruitige smaken NICE

Er zijn verschillende smaken, smaken zoals puur aardbei of sinaasappel-peer, maar ook watermeloen-muntijsjes, blauwe bes met earl grey of framboos-hibiscus. Wat alle smaken gemeen hebben is dat ze echt naar fruit smaken en niet naar suiker. Alle ijsjes hebben ook een beetje textuur. Ik heb in ieder geval het idee dat er in deze ijsjes een stuk meer fruit gaat dan in de gemiddelde supermarktijsjes.

NICE IJsjes - Lauriekoek

Mijn favoriet: NICE Blauwe bes met earl grey

Mijn favoriet is zoals jullie misschien wel weten de blauwe bes met earl grey, die niet te zoet, met de smaak van blauwe bes en een hint van earl grey thee. Superlekker! Ik weet dat het momenteel in de mode is om alcoholische drank in je ijsje te doen maar thee vind ik persoonlijk veel cooler. Iedereen kan er van genieten, ook kinderen en mensen die geen alcohol kunnen of willen drinken en ik vind het creatiever. Hetzelfde geldt trouwens voor de hibiscus, ik ken hibiscus alleen van thee maar het past echt supergoed in een ijsje en bij de frambozen.

Aardbei smaakt ook echt naar aardbei

Het aardbeienijs is het meest naar aardbei smakende ijsje dat ik ooit heb gegeten, schepijs meegerekend. En het heeft ook een betere structuur dan de fruitsapijsjes die ik zelf wel eens probeer te maken, je kunt er de smaak ook niet uitzuigen. Ik weet niet hoe ik het precies onder woorden moet brengen maar ik zou zeggen, minder waterig. NICE IJsjes - Lauriekoek NICE IJsjes - LauriekoekHet perenijs vind ik ook lichtjaren verwijderd van het treurige ijsje uit de supermarkt. Wat ik gewoon niet meer kan zien, zo saai vind ik het. Dit smaakt gewoon veel beter, net als het appel-citroenijsje. Ik word er blij van!

Soms zijn dingen heel eenvoudig. Rijp fruit gebruiken, minimaal suiker toevoegen en de ingrediënten zelf tot hun recht laten komen, dat werkt echt uitstekend. Ik snap niet waarom andere waterijsfabrikanten dat niet wat vaker doen. Dat de prijs dan wat hoger is dan gewone ijsjes neem ik op de koop toe. Ik eet liever minder ijs wat veel lekkerder is, dan veel matig ijs voor weinig.

Je vindt de NICE ijsjes in winkels zoals Marqt en allerlei horecagelegenheden. Voor verkoopadressen en meer informatie kun je terecht op website van NICE.

Je kunt daar trouwens ook een groep bijzondere mensen nomineren die wel een ijsje verdienen.

NICE IJsjes - Lauriekoek

Posted by on 10 juli, 2017

2 Comments

 • Mona

  10 juli, 2017

  Oh die kende ik nog niet! Ik denk dat ik en dochterlief daar ook heeeel blij van gaan worden. Ik ga op ijsjesjacht, bedankt voor de tip!

  • Laurie

   10 juli, 2017

   Graag gedaan! Het is echt weer voor een ijsje vandaag. 🙂

LEAVE A COMMENT