Perfect World ijs

Perfect World IJs - Lauriekoek.nl De zomer komt er weer aan en het is natuurlijk geen zomer zonder ijs, dat spreekt vanzelf. Er komen steeds meer bijzondere ijssoorten bij in de vriezer van de supermarkt. Eiwitrijk ijs bijvoorbeeld, geschikt voor mensen die op een bepaald dieet zijn. Ook aan veganisten wordt natuurlijk gedacht. Er is veganistisch ijs van Ben & Jerry’s, Luna & Larry, Grunschnabel en nu is er ook Perfect World ijs.

Op basis van kokosmelk en noten en gezoet met zoetstof

Nog voordat ik het persbericht had gelezen had ik al lichte jeuk. We leven in een alles behalve perfecte wereld. Het enige wat je moet doen om dat idee te ontkrachten is het journaal kijken. Dit ijs past natuurlijk in een perfecte wereld omdat het veganistisch is, suikervrij en glutenvrij. Het is gemaakt op basis van noten en kokosmelk en gezoet met zoetstof. Er wordt geclaimd dat er heel weinig calorieën inzitten en er zijn een hele hoop vitamines aan toegevoegd. De werkelijke vraag is natuurlijk: is het lekker?

“Neh” ijs

Het korte antwoord luit: neh. Een samenvoeging van het woord “nee” en “meh”. Ik heb alle drie de smaken geproefd meerdere malen en ik ben er zeker van, dit zal ik niet meer in huis halen. Het smaakt naar het suikervrije ijs wat ik vroeger wel eens kreeg. Alleen zijn de ingrediënten iets anders dan toen, het geeft me hetzelfde gevoel. Namelijk het gevoel dat het geen traktatie is. Hierna heb ik zin in ijs wat ik wel lekker vind.Perfect World IJs - Lauriekoek.nl

Geen roomijs, maar ook geen sorbet ijs

Het smaakt niet naar roomijs, want het mist op een of andere manier toch romigheid die andere veganistische merken wel kunnen leveren. Het smaakt ook niet echt naar sorbet want het is niet op waterbasis, zoals sorbetijs. De zoetstof proef je heel duidelijk, terwijl je de smaak van het ijs dan weer minder proeft. Vooral pistache herken ik niet als zodanig. In de chocolade kan ik nog net een hele lichte chocolade smaak ontwaren en er zitten chocoladestukjes in, maar die smaken op zichzelf ook niet heel erg naar chocolade.

Zoetstof met zonder e-nummers

Er zitten vier soorten zoetstof in: erythritol, xylitol, steviol glycosides en ook nog “soluble gluco fibre”. Voor de mensen die e-nummers mijden: zoetstoffen zoals xylitol en stevia hebben gewoon e-nummers. Ik geloof niet dat e-nummers gevaarlijk zijn, ik zeg het er gewoon even bij. Veel fabrikanten schrijven tegenwoordig alles uit, zo hoeven ze geen e-nummers te gebruiken, want fabrikanten weten dat consumenten daar bang voor zijn geworden.

In Engeland maken “gezonde”-ijsfabrikanten ruzie met elkaar

In Engeland, waar momenteel volgens mij meer soorten bijzonder ijs worden verkocht dan in Nederland. Maken de fabrikanten ruzie met elkaar. De reden? Ze maken allerlei claims over de vermeende gezondheid van hun ijs, terwijl ze de claims van de andere fabrikanten leugenachtig vinden. Heel vermakelijk allemaal. Gezondheidsclaims en ijs gaan gewoon niet samen. Je eet geen ijs voor je gezondheid, je mag het gewoon eten omdat je het lekker vindt. Wat mij betreft is er geen andere reden nodig.

Een Perfect World?

Al met al is Perfect World ijs voor mij dus een teleurstelling. Dat is niet erg want er is nog genoeg ander lekker ijs te krijgen. Voor veganisten en niet veganisten. Mocht je het Perfect World ijs wel willen uitproberen, dan kan je het vinden bij supermarkt Jumbo voor zo’n 5 Euro per beker ijs.

Posted by on 27 mei, 2018

12 Comments

 • Manon

  28 mei, 2018

  wat grappig ik heb dit weekend de double chocolate gekocht en die was in twee dagen op, vond hem heel lekker en zo luchtig het leek bijna chocolademousse maar dan kouder 🙂

 • Mayra de Boer

  6 juni, 2018

  Ik heb helaas de pistache en double choc besteld en geprobeerd. Wat smerig, net alsof je vergif eet. En dan die vieze nasmaak van de stevia. Ik koop dit nooit meer en beide bakken verdwijnen bijna vol in de kliko.

  • Laurie

   6 juni, 2018

   Ik kan hier hetzelfde antwoorden als bij de andere comment. Smaken verschillen. En zoals je wellicht in mijn review gelezen hebt vind ik het ook niet lekker.

 • Mariam

  29 juli, 2018

  Heb gisteren framboos en pistache gehaald. Het is wel te eten, lauwe smaak, maar veel te simpel ijs om er 4 euro voor te betalen. De volgende keer houd ik het bij ben&jerry. Krijg je waar voor je geld.

 • Bouk

  26 juli, 2019

  Heb vandaag pistachio gekocht ik en mijn vrouw vonden het heerlijk.
  Ga het zeker vaker kopen, wil de andere smaaken ook zeker proeven. 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 goed van de jumbo zulke suiker vrije dingen moeten ze vaker verkopen,hebben de mensen met diabetes 2 ook eens wat lekkers met dit weer bijde een 10+👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤗

 • Henk

  27 augustus, 2019

  Heerlijk ijs zeg, Pistachio , de keuze voor diabetisch is heel beperkt en dit was om een keer te proberen. Helaas is dit niet bij alle J***o vestigingen verkrijgbaar. Om er weer voor naar Roermond te rijden is een beetje gekkenwerk. Waddinxveen en Gouda “stad en land” voor afgelopen. Iemand een idee?

  • Laurie

   28 augustus, 2019

   Nee? Heb je al aan de supermarkt manager gevraagd of hij het voor je kan inkopen? Soms doe ik dat wel eens bij winkels, soms eisen ze dan wel dat je in een keer een hele doos afneemt.

 • Mairead Mullan

  12 november, 2019

  can you buy this anywhere in amsterdam …. the rasberry ripple one

  • Laurie

   12 november, 2019

   Maybe you can ask Perfect World? I just reviewed this ice cream for my blog. I didn’t really like it. You can buy so many great ice creams in Amsterdam I suggest you look out for Metropolitan, Massimo gelato, or IJsmanschap. Yes those are “full fat” and “full of sugars” in clean eating terms but they taste so much better.

 • Lucas

  13 januari, 2020

  Ik eet niet vaak ijs, maar vind het onverwacht lekker. De voedingswaarden zijn volgens mij prima. Het zal minder lekker zijn dan een volvette en zoete Ben en Jerrys maar het geeft me wel bevrediging.

 • Gea

  30 maart, 2020

  Buitengewoon SUPER!!! Geen lactose, geen gluten en weinig suiker! Perfect voor mij met deze problematiek. Daarbij is de pistache erg lekker. Wel of géén e-nummers (die niet altijd eng en chemisch hoeven te zijn) het lijkt hooguit kwa structuur op Turks/ Iraans ijs… Gewoon proberen dus!

LEAVE A COMMENT