Recept: Zelf IJslolly’s Maken

ijslollyIedereen heeft vroeger vast wel eens zelf ijsjes gemaakt in van die plastic vormpjes. Vroeger deed ik er altijd sterke limonade in, maar dat was eigenlijk nooit echt een succes wat betreft smaak. Toch bleef ik doorgaan met het maken van ijsjes. Inmiddels heb ik ontdekt dat je met kokosmelk een heel eind komt als het op het maken van smaakvolle ijslolly’s aankomt. Mijn ijslollyvormpjes komen overigens van Hema.

Hoeveel ijsjes je met deze hoeveelheid kan maken hangt af van de inhoud van je ijslolly vormpjes.

Wat heb je nodig?

  • 250 ml kokosmelk
  • 200 ml koffie
  • scheutje vanille-extract
  • 2 tot 4 eetlepels kokosbloesemsuiker

Zet 200 ml koffie, roer daar als de koffie heet is de kokosbloesemsuiker doorheen zodat deze kan oplossen in de koffie. Laat de koffie afkoelen en roer het vanille-extract en de kokosmelk doorheen. Schenk het mengsel in de vormpjes en zet die in de vriezer.

Variaties: Je kunt de koffie heel goed vervangen voor bijvoorbeeld 200 gram gepureerde mango, banaan, aardbei of versgeperst sinaasappelsap. Roer in dat geval geen kokosbloesemsuiker door het fruit maar een paar eetlepels ahornsiroop. Ahornsiroop komt van de esdoorn boom en is meer vloeibaar dan rijst- of agavestroop. Daardoor mengt het goed door het fruit. Er zijn drie verschillende kwaliteiten a, b en c het maakt voor het recept niet uit welke kwaliteit het kiest. Als je een beperkt budget hebt ga dan voor de c kwaliteit, die is het voordeligst.

Posted by on 28 juli, 2014

LEAVE A COMMENT