Nog meer Filmtips

filmtipsHet is weer tijd voor wat filmtips, of het nu is voor de ongetwijfeld weer terugkerende regenachtige dagen, om jezelf te informeren, of om wellicht je klas te laten zien. Hier volgen weer wat namen van films met een sterk accent op voedsel, gezondheid, milieu en dieren. Regel een bak popcorn and enjoy!

Just Do It

Als je iets wil veranderen dan kun je je daar voor inzetten. Informeer jezelf en verzin een leuke manier om iets te doen en nog belangrijker doe het dan ook gewoon. Een vrolijke documentaire over mensen die zich ergens vol overgave voor inzetten.

Forks Over Knives

Dit is een film over de relatie tussen eten en bepaalde ziektes. Soms is het wellicht iets te kort door de bocht, maar door de goede voorbeelden die worden gegeven en de mensen die aan het woord komen krijg je toch een heel ander gevoel over het eten van vlees en het drinken van melk. Food for thought.

Vegucated

Wat gebeurt er als je een paar random mensen die vlees eten vraagt of ze veganist willen worden? Dit is is het uitgangspunt van deze film, waarin een aantal van die mensen worden gevolgd. Ze bezoeken lezingen, gaan op safari door de supermarkt, uit eten, op bezoek bij een slachthuis. Wat is hun besluit na het experiment?

Our Daily Bread

Dit is een film, zonder woorden of welke vorm van uitleg, waarin een duidelijk beeld wordt weergegeven van de productie van ons voedsel. Van vlees tot bijvoorbeeld meel, gewoon dat wat er gebeurt, zonder commentaar. Hint: het is vaak een stuk minder idyllisch dan je denkt.

McLibel

Een rechtzaak van McDonalds tegen twee Britten die flyers uitdeelden tegenover een van hun restaurants. Resultaat: een rechtszaak van meer dan 10 jaar tot het Europese hof aan toe. David versus Goliath.

Food Inc.

Wederom een film over hoe voedsel geproduceerd wordt, dit keer wel met commentaar en interviews. Soms grappig, soms emotioneel. Het laat je in elk geval wel over het onderwerpen nadenken.

Supersize Me

De klassieker: wat gebeurt er met je als je een maand lang alleen maar bij McDonalds eet?

Meat the Truth

Dit is inmiddels ook een klassieker. Dat vlees slecht is voor ons klimaat dat weet inmiddels iedereen. Al was Al Gore dat vergeten te vertellen in zijn film.

Age of Stupid

Wat als we in de toekomst kunnen kijken en we kijken terug op de afgelopen periode? Hadden we dan gewild dat we iets tegen klimaat verandering hadden gedaan? Dat is de vraag die centraal staat in deze klimaatneutrale film.

Earthlings

Elke manier, waarop wij de dieren gebruiken wordt in deze film in beeld gebracht. Zeker geen lichte kost en dat is nog zacht uitgedrukt.

Bold Native

Als je iets wil veranderen, doe je dat door met de tegenstander een compromis te bereiken alias polderden, of ga je voor het ultieme doel en hoe ver ben je bereid daarin te gaan? Deze film laat je nadenken, hoe ver ga jij?

Posted by on 27 augustus, 2013

LEAVE A COMMENT