Manenwolfs rokerij & foodlab

manenwolf01Er is een onderwerp wat al weken door mijn hoofd spookt: Manenwolfs. Elke keer als ik iemand anders iets enthousiasts zie delen over Manenwolfs denk ik, ah ja dat moet ik ook dringend met jullie delen! Manenwolfs is namelijk een bijzondere rokerij en foodlab uit Rotterdam en zij maken bijzondere producten.

Ik ontmoette Manenwolfs voor het eerst op ShowUp, bij een stand vol Rotterdamse voedselgerelateerde initiatieven. Ik proefde daar onder andere mosterdkaviaar en fire cider. Het viel echt op tussen de andere mensen die daar stonden en dat zegt heel veel, want er waren echt massa’s boeiende exposanten. Ik kreeg een potje gerookte uienchutney mee gemaakt met uien uit de hoekse waard en gerookt in eigen rokerij.

Manenwolf: opvallende smaken

Over het algemeen kan ik zeggen, na het proeven van de fire cider, de kaviaar en de uienchutney dat het pittige smaken zijn waar ze voor staan. De cider heeft echt een behoorlijke kick, hence the name en hun mosterdkaviaar en chutney doen mij denken aan knetterende haardvuurtjes. Volgens de website van Manenwolfs zijn deze producten bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar iets nieuws. Nou hiervan worden je smaakpapillen wel wakker!

Manenwolfs stond niet alleen op ShowUp maar ook op het fermentatie festival. Dat verbaast mij niets want door middel van fermentatie kun je hele interessante smaken tot leven doen komen. Volgens de website is Manenwolfs op dit moment bezig aan een gefermenteerde ketchup, ik ben erg benieuwd.rotzooi03

Rokerige chutney: een uitdaging

Omdat ik een blog heb zou ik wel durven stellen dat ik bovengemiddeld veel producten proef en van producten als deze word ik erg enthousiast. Het is echt anders en het valt op. De producent is klein en denkt overal goed over na. Alles klopt. Het grappige was wel dat de uienchutney mij voor een klein culinair dilemma stelde. Want waar combineert deze rooksmaak mee?

Juist dit soort smaken passen goed bij vegetarisch eten, waar je altijd goed moet denken aan smaken als umami en rokerigheid, maar het moet wel combineren, zomaar ergens een lepel opgooien werkt meestal niet. Tenzij je weet wat je doet. Bij kaas was het geen succes. Komende tijd ga ik nog wat andere ideeën proberen.manenwolf04manenwolf03Je kunt meer over Manenwolfs, zoals hun verkoopadressen vinden op hun website. In Arnhem zijn enkele van Manenwolfs producten verkrijgbaar bij Loopvis. Op hun Manenwolfs Facebookpagina kondigen ze ook aan op welke markten ze staan en waar ze workshops geven.

Posted by on 7 december, 2017

LEAVE A COMMENT