Fijne Recepten met Pompoen

img_7902Het is weer pompoentijd! Pompoen is een van mijn favoriete herfst- en wintergroenten. Misschien heb heb je even geen inspiratie op pompoengebied, of ben je net als ik constant op zoek naar leuke recepten met pompoen om je kookmap mee aan te vullen. Wat de reden ook is, ik heb hier een paar leuke recepten verzameld die de moeite zijn om uit te proberen. Oh, en tevens zocht ik antwoord op de vraag: zit er pompoen in de pumpkin spice latte?

Pompoen van kop tot staart

Allereerst de gevulde pompoen uit de aflevering “Pompoen van kop tot staart” van Yvette van Boven. De aflevering was speciaal voor dierendag, dus er zit ook een recept bij voor hondenkoekjes.

Gevulde pompoen

De andere gevulde pompoen komt van Anna Jones. Die prettige kookboeken schrijft maar ook een recepten rubriek heeft in de Engelse krant The Guardian.

Vegan butternut squash carbonara

Of zoals het recept helemaal heet: Vegan Butternut Squash Carbonara with Coconut Bacon + Crispy Sage van Top With Cinnamon. Salie past ontzettend goed bij pompoen! Deze pasta is trouwens gewoon met tarwepasta, de pompoen is de saus.

Pumkin smoothie bowl

Natuurlijk kun je ook de befaamde smoothie bowl maken met pompoen, het recept vind je op PeaSoup Eats.

Tray bake

Ook Donna Hay weet wel wat ze met een pompoen aanmoet, wat dacht je van een tray bake pumpkin curry?

Romeinse pompoengerechten

Op The Guardian vond ik ook nog dit recept voor twee Romeinse gerechten van Rachel Roddy zoete pompoen en gemarineerde pompoen.

Pompoenrecepten van Nigel Slater

De laatste paar dagen ben ik het boek van Nigel Slater aan het (her)lezen, ik heb het gister besproken. Ik geniet enorm van zijn schrijfstijl en de manier waarop hij naar eten kijkt. Daarom kan ik het sowieso niet laten om zijn recepten voor pompoensoep en taart te delen.

Pomoencake

De cake van River Cottage bevat ook pompoen, sowieso zijn alle pompoen recepten uit zowel de kookboeken Licht als River Cottage Veg Every Day een succes in huize Lauriekoek.

Pompoencurry

Tot slot een pompoencurry met boontjes recept van Meera Sodha van het boek Made in India. Haar curry’s hebben lekker veel kruidige warmte en dat past eigenlijk overal bij, dus ook bij pompoen.

Pompoenrecepten van Love and Lemons

Bij Love and lemons houden ze ook van pompoen! Hier is een blogpost met 9 pompoenrecepten, van pompoen-preirisotto tot kroketten. En vergeet ook deze haver-pompoenkoeken niet.

Geroosterde pompoen

Tot slot een recept van Vegatopia, geroosterde pompoen met walnootpesto.

Pompoenkruiden

Kun je nooit pompoenkruiden vinden maar wil je wel een recept maken van een Amerikaans kookblog? Geen nood! Je kunt pompoenkruiden heel makkelijk zelf maken.
IMG_6623[1]

Bevat de pumpkinspice latte pompoen?

Toen ik het stukje over pompoenkruiden schreef vroeg ik mij af of een drankje van Starbucks, de bekende pumpkin spice latte eigenlijk wel pompoen bevat of alleen de de kruiden, want hoewel de naam pompoenkruiden voor sommige mensen impliceert dat er pompoen inzit, hoeft dat natuurlijk niet. Het is vooral kruiden voor over de pompoen, op dezelfde manier dat er in speculaaskruiden natuurlijk geen speculaaskoekjes zitten.

Tot voor kort zat er geen pompoen in het drankje, dat werd vorig jaar onthuld. Daarom werd het recept aangepast en zit er dus sinds dit jaar wel een minieme hoeveelheid pompoen in de pumpkin spice latte. Zou het de fans van het drankje wat uitmaken?

Posted by on 10 november, 2016

LEAVE A COMMENT