Feestelijk dineren bij Dudok Arnhem

brood
Tot 8 januari heeft Dudok in Arnhem een speciaal feestmenu op de kaart staan. Dit wordt geserveerd op het nieuwe servies van Rosenthal. Ik werd uitgenodigd om te komen (voor)proeven, samen met 11 andere in of rond Arnhem wonende (food)bloggers. Kortom ik ben voor het eerst sinds ik verhuisd ben een echte Arnhemse blogger geworden, awesome! En als klap op de vuurpijl werd het menu zelfs helemaal voor mij aangepast, naar een vegetarische (en soms zelfs veganistische!) variant.

Winterse soep met pastinaak

Uiteraard begon de avond met soep. Deze soep met pastinaak en kastanje was ontzettend lekker. Kastanje is wel iets waar ik zelf vaker wat mee wil gaan doen, want het is echt een heel winters ingrediënt. Er was voor mij na de soep nog een speciaal voorafje met Vegetarische Slager kip. De man die bij Dudok werkt, werkt wel eens samen met de Vegetarische Slager en hij werkt graag met die producten, vertelde hij mij.

soep2

Kruidige gerst met salie en witlof en appelstroop

Als hoofdgerecht at ik gerst met veel verse kruiden, waaronder gefrituurde salie en witlof die was gebakken in de appelstroop tot hij helemaal gaar en gekarameliseerd was en dus heel lekker. Als nagerecht hadden de andere bloggers een fotogeniek toetje met een vloeibare chocoladekern. Ik had een perentaartje met daarnaast met sojakaramel overgoten stukjes peer en extra los fruit.  Ik bestelde er een jasmijnthee bij en ontdekte dat die van Betjeman en Barton kwam. Volgens mij hebben die in Den Haag een winkel waar ik nog steeds een keer heen moet.

Lekker vegetarisch gegeten bij Dudok

Ik heb nog nooit eerder bij Dudok gegeten, omdat ik ten onrechte de indruk had gekregen dat er voor vegetariërs niets te halen viel, maar als je dus op tijd aangeeft dat je komt, kan er heel veel geregeld worden. Mijn gang werd ook elke keer keurig apart toegelicht en er werd keurig geïnformeerd of er een allergie bij was, of een dieetkeuze.

Speciaal servies van Pollmann

Maar de avond draaide natuurlijk ook om het promoten van het Mesh servies van Rosenthal, waarbij ik steeds over de ribbeltjes ging met mijn vingers. Ik kan dat niet laten bij servies waar duidelijk een ribbeltje in zit. Het is maar goed dat ik niet bij Pollmann werk, want dan konden ze alles elke dag poetsen. Ook was er aandacht voor de buitenkeukens en meubels van Weltevree (helaas een beetje buiten mijn budget..).
meshservies

Andere bloggers die ik tegen het lijf liep waren onder andere Jaqueline van Food Bla bla, ga daar vooral heen voor het foto verslag, want haar man heeft hele mooie foto’s genomen en Johanneke van Bijna Net Zo Lekker Als Thuis, die binnenkort met een pastinaaksoeprecept komt, gebaseerd op de soep bij Dudok dus. Ik ben benieuwd.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 6 december, 2016

LEAVE A COMMENT