Monti Pizzabar

Monti Pizzabar @ Lauriekoek.nlIn mijn voornemen alle pizza in Arnhem en omstreken uit te proberen belandde ik afgelopen donderdag bij Monti Pizzabar. Een plek waar de pizza’s vierkant zijn en pizza per pizzapunt kunt bestellen.

Monti pizzabar: pizza per punt

Monti pizzabar zit in de Tullekenssteeg,  een plek in het centrum die je net even moet weten te vinden. Eenmaal gevonden is het eerste wat je ziet een vitrine vol met stukken pizza met allerlei toppings. Zelf dacht ik dat die stukken dan de hele tijd treurig op een warmhoudplaat zouden liggen tot je ze bestelt. Dat bleek niet zo te zijn! Je kiest je stuk pizza en dat wordt dan voor je opgewarmd in een van de pizzaovens. Je krijgt je pizza dus wel degelijk goed heet geserveerd en de pizza is ook zeker niet verpieterd voordat hij op je bord belandt.Monti Pizzabar @ Lauriekoek.nl

Vegetarische en veganischte keuze

Bij Monti Pizzabar heb je van alles te kiezen. Van veel soorten pizza is sowieso een vegetarische variant te krijgen. De niet vegetarische variant bevat dan bijvoorbeeld ansjovis en de vegetarische variant niet. Ze hebben ook een veganistische pizza, toen ik er was ging het om een groente (verdura) pizza met courgette en gekarameliseerde ui. De bodem van de pizza is op zuurdesembasis.

Pizza per punt = veel uitproberen

Ik heb drie verschillende soorten pizza geprobeerd. Een pizza met aubergine en mozzarella, de groentevariant met verschillende groenten en gekaramelliseerde ui en eentje met aardappel en rozemarijn. Het is heel handig dat je per punt pizza bestelt, zo kun je verschillende soorten pizza uitproberen op een avond. Als je een grote of juist kleine eter bent, kun je al na gelang meer of minder stukjes bestellen. Ik vond alle pizza’s lekker. De pizza margherita, was in dit geval verrijkt met aubergine. Deze bevatte een goede, smeuïge mozzarella en heeft lekkere aubergine smaak. De pizza verdure had lekker veel groente en de gekarameliseerde ui was erg lekker, maar pizza patate was regelrecht een hit!Monti Pizzabar @ Lauriekoek.nl

Hoera voor pizza patate

Ik ken hem ook wel als pizza bianca, een pizza belegd met kaas en hele dunne schijfjes aardappel en een paar naadjes rozemarijn. Door het bakken worden de schijfjes aardappel en de naaldjes rozemarijn lekker knapperig en door de kaas op de bodem is hij heel romig. Het is eigenlijk een soort platbrood belegd met chips, oneerbiedig gezegd. Erg lekker! Ik bestelde hier ondanks dat ik al behoorlijk vol zat nog een stukje van. Hoera voor plekken waar je pizza per punt kunt krijgen.

Snel op tafel

Die pizza staat trouwens bijzonder snel op tafel, juist omdat hij alleen nog warm moet worden gemaakt. In veel pizza restaurants kan het wel even duren voordat je pizza op tafel staat. De pizzastukken worden geserveerd op een rustieke houten plank, met onder de pizza een stukje bakpapier. Je krijgt er mes en vork bij maar de bodem is dusdanig stevig dat hem prima uit de hand kan eten. Bij veel restaurant is de desembodem te slap om de pizza uit de hand te kunnen eten maar hier kan het wel, precies zoals ik dat graag doe.

Bij pizzabar Monti kun je ook desserts krijgen zoals tiramisu maar die heb ik niet geprobeerd. Er zijn frisdranken van Fritz, er is wijn er is koffie. Naast pizza kun je er ook terecht voor een borrelplank, ook die ook vegetarisch en zelfs veganistisch verkrijgbaar is. Ik vond Monti zeer betaalbaar, voor pizza voor 2 personen, 8 stukjes in totaal en twee drankjes was ik €24,50 kwijt, wat ik bijzonder schappelijk vond. Ik kom er dan ook zeker graag nog eens terug!

De website van Monti Pizzabar is momenteel nog under construction, maar op hun Instagramaccount vind je de benodigde informatie.

Monti Pizzabar
Tullekensteeg 8, Arnhem
Open op woensdag t/m zondag van 12:00 tot 22:00.

Posted by on 23 maart, 2019

LEAVE A COMMENT