Explore Asian

IMG_5703[1] Ik wist wel dat het bestond maar ik had het nog nooit gezien in Nederland. Pasta die gemaakt is van bonen en water in plaats van tarwe. Ineens vond ik het, nota bene bij de Turkse buurtsuper! Ik was benieuwd, hoe zou het smaken? Lijkt het op normale pasta? Ik probeer het uit.

De pasta is echt gemaakt van alle bonen en water, geen gekke ingrediënten, geen bindmiddelen geen E-nummers. Alleen bonen of rijst en water. Alles is biologisch, glutenvrij en geschikt voor veganisten en zijn daarom ook voorzien van het Vegan Society logo. Voor een zakje van 200 gram betaal je ongeveer 3 Euro. Er zijn ook zakjes verkrijgbaar met kant en klaar maaltijden van hetzelfde merk ook die zijn veganistisch en glutenvrij.
IMG_5702[1]
Er zijn in Nederland al wel noedels en pasta verkrijgbaar op basis van kelp en konjac en er is recent ook een verse pasta op de markt die voor de helft uit groenten bestaat. De kelp en konjac noedels zijn absoluut niet mijn ding, die eet ik alleen als het echt moet. De verse pasta heb ik nog niet geprobeerd en bevat bovendien eieren, niet geschikt voor veganisten dus.

Omdat deze pasta gemaakt is van bonen zitten er meer eiwitten in en minder koolhydraten. De kooktijd is 7 á 8 minuten. De pasta is misschien iets steviger dan normale pasta, maar ik zou zeggen dat als je iemand niet verteld waar de pasta of noedels in kwestie van gemaakt zijn, diegene het niet zal merken.

De zakjes met kant-en-klare maaltijden bevatten pasta met een saus en kun je opwarmen in een magnetron of in een pan met kokend water. Als je voor het laatste kiest, doe dat een minuut of 4 en niet de anderhalve minuut die de verpakking aanraad, want dat is veel te kort.Er zitten geen rare smaakversterkers of E-nummers in om de maaltijd goed te houden. Ik eet bijna nooit maaltijden uit pakjes of zakjes maar deze maaltijden waren best aardig.

Een van mijn favoriete blogs, The Green Kitchen Stories, heeft het ook al ontdekt als ingrediënt. Ze hebben er dit recept met tomaten, mozzarella en perzik meegemaakt. In Zweden liggen de pasta en noedels schijnbaar al in elke supermarkt. Wellicht is dat hier binnenkort ook het geval. Dat zou leuk zijn, want het is altijd leuk om iets te kiezen te hebben.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 3 augustus, 2015

LEAVE A COMMENT