Evenementen en (her)ontdekkingen

ontdekkingen5Ooit was de bedoeling om wederom mijn ontdekkingen en herontdekkingen van de laatste tijd in een stukje te vatten, maar aangezien ik het afgelopen weekend ook niet stil heb gezeten, komt daar nog een kort verslag bij van de mijn vegan potluck en het viva las vega’s festival dat voor het eerst buiten de gemeentegrenzen van Amsterdam was neergestreken.

IMG_0345[1]Afgelopen zaterdag was mijn eerste potluck. Hiervoor had ik al enkele avonden en middagen georganiseerd waar ik verantwoordelijk was voor al het eten en drinken dat ter tafels was gekomen, maar nu namen de gasten zelf wat mee. Het was erg gezellig en iedereen had enorm zijn best gedaan. Er was zoveel lekkers! Hieronder volgt een overzicht van wat wij zoal die middag hebben gegeten.

versgebakken brood met gerookte tofu en zelfgemaakte vegan mayo en diverse gevulde wraps;IMG_0343[1]
hummus- en paprikasmeersels;IMG_0336[1]
raw citroengebak (niet op de foto), chocolade-banaanblokjes;IMG_0342[1]
Oreokoekjestaart;IMG_0339[1]
pandantaart met kokosglazuur;IMG_0335[1]

en raw chocoladeballetjes en andere veganistische chocolade van Chocodelic (naar een recept van LekkerRaw)IMG_0337[1]

Van de chocolade-banaanblokjes heb ik een recept voor jullie. Nou ja niet ik, ze zijn gemaakt door Valesca en het recept vind je op haar blog: We vieren het toch?.

De zondag na de potluck ging ik naar Nijmegen voor het Viva las Vega’s festival. Het festvial werd voor het eerst in Nijmegen gehouden in het Honing-complex, een voormalig fabrieksterrein even buiten het stadscentrum, waar nu veel creatieve ondernemers zijn gevestigd. Het festival was bekend van opzet, met stands met veel eten, workshops en lezingen. Ik spotte er uiteraard weer veel bekenden. Het was mooi weer, ik zat in de zon, at een kaneelbroodje van de streekbakker, maakte een enkele foto en keerde tevreden huiswaarts.

De Streekbakker (met eigen houtoven!)IMG_0354[1]

Snoezige knuffeltofu’s
IMG_0349[1]IMG_0350[1]
Het uitzicht, het lijkt hier nogal dreigend maar het was mooi weer die dag.IMG_0348[1]

Wederom een oreotaart, maar dan van Heavenly CupcakesIMG_0352[1]

Heavenly Cupcakes heeft ook een winkel in Rotterdam, ben je er nog niet geweest? Ga er dan langs, het is een aanrader.IMG_0351[1]

 

Mijn blogpost over Rebel Kitchen Mylk is enorm populair. Inmiddels ben ik er achter dat ze ook bij Landmarkt worden verkocht. Ook zijn er in Nederland meer smaken verkrijgbaar dan ik in eerste instantie dacht. Het assortiment bestaat intussen uit deze 4 smaken:
IMG_5420[1]
En er zijn ook kleinere pakjes, speciaal voor kinderen.
IMG_5422[1]

Er is sinds kort een nieuwe Tony Chocolonely verkrijgbaar: puur pecan-kokos en het mooi hiervan is dat deze geschikt is voor veganisten. Speciaal voor Albert Heijn maakte Tony verder nog een rabarber-crumblereep (niet vegan wel vega). Dat is een speciale editie die over 6 maanden uit de schappen verdwijnt, de puur pecan-kokosreep is een blijvertje.
tonychocolonelykokosenpecan
Binnenkort kun je in Nederland de snacks van Holy Snack! vinden. Een mix van noten en gedroogd fruit. In schattige verpakking met daarop een hipstermannetje met dito baard. Approved bij snaxperts, volgens de verpakking en ook goedgekeurd door mij.

Als je dan op weg gaat naar de winkel om chocolade, plantaardige mylk, nootjesmix of wat dan ook niet meer te hamsteren, neem dan een boodschappentasje mee. Bont voor dieren heeft in de webshop biologisch katoenen tasjes ontworpen door Liekeland. Twee vliegen in een klap, jij een leuk tasje, Bont voor dieren wat extra geld om mensen bewust te maken van de gruwelijkheden achter de bontkraag of -jas.
liekelandtas

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 29 april, 2015

2 Comments

 • Marieke

  30 april, 2015

  Goed om je tips over R’dam weer even te lezen. ik ga samen met mijn zoon een aantal dagen op huis en katten van een vriendin passen en dat is vlakbij Heavenly Cupcakes, boffen wij even ;-)

  • Laurie

   30 april, 2015

   Dan bof je inderdaad. :-)

LEAVE A COMMENT