Rotterdam

Rotterdam

Toen ik nog nooit in Rotterdam was geweest leek het mij altijd een grauwe grijze stad met vooral veel hoge gebouwen. Dat beeld veranderde op slag toen ik er een keer kwam en ik alle leuke winkels, musea en andere dingen zag die de stad te bieden had. Nu denk ik zelfs dat Rotterdam voor loopt op sommige andere steden als het op leuke nieuwe initiatieven aankomt. Je moet alleen wel weten waar je moet zijn. Hierna volgt een kort verslag van mijn dag in Rotterdam, die begon met een uitgebreide lunch bij Spirit in de Groene Passage.De Groene Passage is een winkelcentrum in de buurt van station Blaak. Het is alleen niet zomaar een doorsnee winkelcentrum, maar een plek waar zich diverse leuke, groene winkels bevinden. Bijvoorbeeld een spirituele boekwinkel, de Wereldwinkel maar ook Vanbinnen, een groene woonwinkel met mooie natuurlijke en kwalitatief hoogwaardige meubels, waar ze onder andere die leuke origamilampen van Studio Snowpuppe verkopen. Een van de andere parels is Gimsel, dé biosupermarkt van Rotterdam als je het mij vraagt. Zij hebben een uitgebreid assortiment aan bijzondere biologische producten en een goede en uitgebreide vers brood- en gebakafdeling. En Spirit dus.

Spirit is een restaurant met een groot buffet (koud en warm), dat volledig geschikt is voor vegetariërs en het meeste ook nog eens voor veganisten. Bij ieder gerecht staat een omschrijving met alle ingrediënten, wat het makkelijk maakt voor mensen met allergieën.
Ze hebben ook een brede selectie aan heerlijke toetjes en taartjes en de koffie is verkrijgbaar met zowel sojamelk als amandelmelk. Afrekenen gaat op gewicht, dus je betaalt puur voor dat wat je eet. Wat mij betreft het walhalla onder de (buffet)restaurants.
Na een rondje Groene Passage vonden we het tijd om naar De Nieuwe Binnenweg te wandelen, omdat daar sinds een tijdje Heavenly Cupcakes zit gevestigd met uitsluitend veganistische cupcakes. De Nieuwe Binnenweg is een verrassend leuke afwisselende straat, met veel leuke winkeltjes. Zo kwamen onder andere langs een winkeltje waar ze zeer vrolijke jurken verkochten, een Esperanto boekwinkel, Voorlopig en meerdere retro meubelzaken.

Eenmaal Bij Heavenly Cupcakes aangekomen, deed het volgende dilemma zich voor: een keuze maken. Om het thuisfront tevreden te stellen besloot ik een aantal cupcakes mee te nemen in diverse smaken.

(van achter naar voren: Chai Latte, Chocolade, Bosbes en Framboos)
Na een hele middag winkelen en rondstruinen, was het tijd voor een avondmaal bij Burger Trut. Vooraf hadden we uiteraard het internet geraadpleegd, waar men een zeer uiteenlopende mening was toegedaan. Burger Trut serveert burgers en enkele bijgerechten. De meeste burgers zijn vegetariërs of veganistisch, maar de verstokte vleeseter kan er ook terecht voor een huisgemaakt biologische vleesbevattende variant.
Wij namen een What’s Up Doc? (een wortel-havelburger, met diverse groente en een Ras el hanout/sausje) en Seitanic Kebabs (niet echt een burger, maar kebab, met een volkorenpita en eveneens wat groente) met wat Coleslaw en Jamaicaanse rijst als bijgerecht.Het was precies wat ik verwachtte: lekker eten zonder poespas voor een schappelijke prijs. Een burger met bijgerecht kost slechts 8,50. Kortom een prima maaltijd en waar voor je geld. Naast de burgers kun je bij Burger Trut ook Bionade krijgen en Fritz Kola(dat is weer eens wat anders dan die standaard Coca-Cola).Onderweg naar huis, stuitte ik nog op een Paperchase, die blijkbaar sinds de verbouwing ook op Rotterdam Centraal station zit gevestigd. Paperchase verkoopt kantoorartikelen, maar dan niet saai en zwart, maar vrolijk en gekleurd. Uiteraard kon ik het niet laten om daar een paar kaarten te kopen.

De cupcakes hebben we de volgende dag verorberd en vielen bij iedereen unaniem in de smaak. Door de stevige doos hadden ze de reis goed overleefd en het binnenste van de cakejes was lekker smeuïg.

Kortom Rotterdam is een leuke stad en heeft veel meer te bieden dan het misschien op het eerste gezicht lijkt. Er zijn ook nog leuke musea zoals het Boijmans van Beuningen en de Kunsthal waar momenteel een expositie van Jean Paul Gaultier gaande is (waarvoor de bomen tot en met kabouter Buttplug voor de gelegenheid zijn voorzien van een streepjeskorset) . Ook een leuke tip is het Zwaanshals, waar allelei creatieve winkeltjes zijn samengeklonterd. Meer dan genoeg te doen om nog een dag vol Rotterdam mee te vullen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 19 februari, 2013

2 Comments

 • Miss Wong

  20 februari, 2013

  Ik kom regelmatig in R’dam omdat mijn vrienden daar wonen en natuurlijk voor de musea. Burger Trut kende ik nog niet, daar ga ik zeker heen als ik naar Raw China Expo ga.

  Thnx!

  • Laurie

   20 februari, 2013

   Hoi,
   Leuk om te horen dat je wat aan mijn tip had. :-)

LEAVE A COMMENT