Eetcafé Veg’Table (verhuisd)

vegtable01
Arnhem is sinds kort een vegetarische eetgelegenheid rijker. Het vegetarische cateringbedrijf Veg’Table, runt sinds kort de keuken van Brigant. De meeste Arnhemmers zullen deze locatie aan de Apeldoornsestraat vooral kennen als voormalig (Kultuurhuis) Bosch, waar je naast een café en vele concerten en andere activiteiten nu dus ook wat kunt eten. Afgelopen weekend ging ik er eens langs om het eten en de sfeer te proeven.

De sfeer is licht alternatief, no-nonsense en zelfs een beetje huiskamerachtig. Ik moest meteen denken aan ACU in Utrecht. Tijdens ons verblijf hoorde ik muziek als Led Zeppelin en Rage Against The Machine voorbij komen. Ze schenken er diverse soorten bier en er is onder andere fris van het Duitse merk Fritz. Ik koos voor een de meloenvariant, want dat is momenteel mijn favoriet.

Op de kaart van Veg’Table vind je onder andere soep, belegde broodjes, vegaburgers en cake. Ik nam het Veg’Table menu en dat bestond in mijn geval uit een bord met patat, bietensalade en pakora’s van bloemkool en aubergine. Het bord was genereus gevuld. De pakora’s zien er op de foto erg donker uit, toch smaakten ze gelukkig niet verbrand maar lekker kruidig. De patat was prima, de salade lekker fris.

De burgers, falafel en de pakora’s worden ook zelf gemaakt. Dat is leuk want veel plekken verkopen producten die gemaakt worden door anderen. Daar is op zich natuurlijk niets mis mee, maar soms kom je als eter wel erg vaak dezelfde producten tegen en dat kan saai zijn. Ook is het prettig dat ze je precies kunnen vertellen wat er in zit en wat er niet in zit.
Alles op de kaart is vegetarisch en het meeste zelfs veganistisch, de veganistische opties staan met een klein symbooltje duidelijk aangegeven op de kaart. Mijn tafelgenoot nam eveneens een menu, maar dan met een masalaburger en was daar ook erg tevreden mee.
vegtable02 vegtable03
Eigenlijk was ik nog van plan een brownie te nemen als toetje, maar dat paste niet meer. Je krijgt hier zeker genoeg en waar voor je geld. Alles op de kaart is overigens ook mee te nemen, mocht je het niet meer op krijgen, of gewoon thuis willen eten.
Veg'Table Menu maart/april 2015
Al met al vind ik dit een prettige plek om even een hapje te eten. Ik vind het ook leuk dat het 100% vegetarisch is en dat er veel veganistische keuze is. Er zijn in Arnhem niet zoveel plekken die 100% vegetarisch zijn, dus een optie extra is heel welkom. De prijzen zijn heel redelijk, zeker als je bedenkt dat het eten ook nog eens grotendeels biologisch is.

Als je er langs wil gaan om te eten, let dan wel op. De openingstijden kunnen iets afwijken van die van de Nieuwe Hommel. Veg’Table kijk voor de openingstijden vooral op hun website of Facebookpagina. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Veg’Table of houd voor de laatste ontwikkelingen hun Facebookpagina in de gaten.

De Nieuwe Hommel De Wiltstraat 6 Arnhem

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 25 maart, 2015

2 Comments

  • Carolijn

    25 maart, 2015

    Leuk! Wil ik ook nog proberen :-)

  • Iza

    25 maart, 2015

    Bedankt voor de review! Dit ziet er erg leuk uit. Super tip =)

LEAVE A COMMENT