De Mallemoere

Elke vrijdagavond kun je bij De Mallemoere in Arnhem terecht voor een veganistische en ook nog eens biologische maaltijd voor maar drie euro. De Mallemoere wordt gerund door een groep vrijwilligers, die het mogelijk maakt om eten en drinken tegen kostprijs te serveren. De kosten worden mede laag gehouden, door met de seizoenen mee te koken. Enkele vrijwilligers beheren zelfs een moestuin, waar zo nu en dan ook gebruik van kan worden gemaakt. Er is tevens een bescheiden boekenstand, waar enkele veganistische kookboeken wordt verkocht. Naast de gebruikelijke vrijdagavonden zijn er ook enkele thema-avonden, waarop er bijvoorbeeld veganistisch wordt gebarbecued, of wordt gekookt met voedsel dat wordt gered van de vuilnisbak. Kortom helemaal verantwoord.

De sfeer is ongedwongen en gezellig, een beetje Berlijns zelfs, het eten is niet zoals in een vier sterren restaurant maar wel altijd lekker en gevarieerd. De drankprijzen zijn zeer betaalbaar en als je geen alcohol drinkt is er met enige regelmaat ook Bionade (biologische limonade) verkrijgbaar. Je moet wel zorgen dat je op tijd komt want om zes uur word het eten geserveerd en als je te laat komt zou je nog wel pech kunnen hebben (maar geen nood er is altijd nog een snackbar om de hoek). Op vrijdag wordt er meestal bepaald wat er die avond wordt geserveerd. In de loop van de middag maakt met via Facebook en Twitter meestal bekend wat het menu van die avond zal zijn.

Het valt me op dat ondanks wat promotie hier en daar en een artikel in de Gelderlander dat maar weinig mensen De Mallemoere kennen. Misschien weten ze er wel van maar vergeten ze het steeds om er naar toe te gaan en ontdekken ze zo niet hoe lekker het is. Ga gewoon een keer langs, schrijf het in je agenda (mits je die hebt natuurlijk).

Mallemoere is er voor iedereen. Men streeft ernaar om voor een lekkere maaltijd te serveren die zoveel mogelijk mensen zouden kunnen eten. Er kan ook rekening worden gehouden met allergieën (gluten, soja) mits je dit van te voren doorgeeft. En nee wees niet bang, je hoeft geen hardcore vegetariër te zijn om hier te kunnen komen eten. De Mallemoere oogt zeker niet allerdaags, maar de sfeer is open, sociaal en gastvrij en de gasten zijn lang niet allemaal veganist en zullen je daar ook niet mee belasten.

Afgelopen vrijdag had het menu een extra speciaal tintje. De keuken is overgenomen door enkele buurtbewoners. Zij hebben in de stijl van de Mallemoere de maaltijd verzorgd. Alles veganistisch en biologisch met Turkse, Syrische en Somalische invloeden. Dit alles resulteerde in een bijzonder geslaagde maaltijd.

Het kookteam dat verantwoordelijk was voor deze geslaagde Mallemoere take-over.

Adres: Roompotstraat 1a (achter De Gastronoom)
Open iedere vrijdag vanaf 17:30. Het eten wordt om 18:00 uur geserveerd.

Mallemoere
Mallemoere @ Facebook
Mallemoere @ Twitter
Locatie Spatie

Posted by on 9 februari, 2013

2 Comments

 • Mallemoere

  15 februari, 2013

  He Laurie!
  Te gek stuk bedankt!
  Wij hopen dan ook nog heel wat jaartjes lekker eten te maken voor iedereen!

  • Laurie

   20 februari, 2013

   Ha wat leuk dat jullie reageren, ik hoop ook dat jullie nog heel wat jaartjes mensen van lekker eten gaan voorzien.

LEAVE A COMMENT