Dutch Harvest hennepthee

Dutch Harvest hennepthee @ Lauriekoek.nlBij Dutch Harvest is het moeilijk om weg te blijven van bepaalde associaties. Grappig genoeg zijn hennepolie (niet perse de CBD variant maar de “gewone” olie) en hennepzaad al lang geen vreemde meer in mijn keuken, maar thee? Daar kon ik me zo snel even geen voorstelling van maken. Tijd dus om het te proberen.

Dutch Harvest, duurzame thee uit Nederland

Dutch Harvest komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit Nederland. Uit Oude Pekela om precies te zijn. De thee is biologisch en wordt ingepakt in een sociale werkplaats. De verpakking is composteerbaar en gemaakt van landbouwafval en bioplastic. Er zijn vijf verschillende soorten. Ik probeerde er vier uit: just hemp (dat is alleen hennep), hemp chai, hemp & herbs en hemp & turmeric.Dutch Harvest hennepthee @ Lauriekoek.nl

Je wordt niet high van vezelhennep

Voordat ik overga naar wat ik van de thee vind zal ik de vraag die zich nu waarschijnlijk het meest opdringt maar even beantwoorden. Nee van deze thee merk je niets, hij is gemaakt van vezelhennep, daarom groeit die ook gewoon volkomen legaal op het veld in Oost Groningen. Er zit geen THC in. Kijk dus even voordat je hennep thee koopt van welke hennep hij gemaakt is, maar de kans dat je misgrijpt is niet zo heel groot. Het ene kun je alleen bij coffeeshop en apotheek kunnen krijgen, de ander kun je gewoon bij gewone winkels kopen.

Prettige thee, geen medicijn

Gezien de enorme hype rond CBD olie, wil ik hier ook nog aan toevoegen dat er weliswaar sporen van CBD en CBDA in deze thee zitten, maar  de concentratie daarvan is zo laag dat het niet als medicijn kan worden aangemerkt. Er zijn mensen de claimen dat ze merken dat ze hennepthee hebben gedronken, omdat ze zich prettig voelen. Dat is anekdotisch bewijs en daar kan ik zelf niet zoveel mee. Ik zelf merkte er niets van maar ik voelde me dan ook al prettig voordat en tijdens dat ik de thee dronk.Dutch Harvest hennepthee @ Lauriekoek.nl

Een vleugje kamille een vleugje groene thee

Hennepthee smaakt gelukkig niet zoals een coffeeshop ruikt. De Just Hemp ruikt heel erg naar kamille. Grappig genoeg dacht ik dus dat ik niet van kamille hield, maar die bewering houdt geen stand. Het smaakt een beetje naar groene thee, alleen komt de bitterheid die je daarbij verwacht niet. In hemp & herbs zit zelfs kamille, maar ook munt en gember. Dit maken het geheel kruidig en levendig. Van de kruiden- en  henneptheemengsels is dit mijn favoriet. Hemp chai vind ik ook lekker. Alleen de hemp & tumeric viel een beetje tegen, maar dat komt omdat ik als blogger echt veel te veel producten met geelwortel heb geproefd de laatste tijd.Dutch Harvest hennepthee @ Lauriekoek.nl

Koken met cannabis?

In Amerika is koken met cannabis en cannabisolie momenteel helemaal je van het. Omdat de boel nu behoorlijk gelegaliseerd is duiken er allemaal bloggers en kookboekenschrijvers op. In Nederland zie ik die trend in het mainstream koken en eten landschap niet zo. Al wordt er gezegd dat Amerika overal jaren in voorloopt dus wie weet? Wat ik wel weet is dat ik dit lekkere kruidenthee vind, ondanks of misschien wel dankzij de hennep, wie zal het zeggen?

Je kunt Dutch Harvest thee kopen op de website van Dutch Harvest, waar je ook een lijst van verkoopadressen en verdere informatie vindt.

Posted by on 4 maart, 2019

LEAVE A COMMENT