Higher Living Thee

IMG_3932[1]
Het is weer tijd voor een kopje thee. Dit zijn de smaken Very Berry en Vitality van het Britse merk Higher Living. Deze mooie doosjes lonken altijd naar mij als ik bij de natuurwinkel of bij de WAAR winkel kom. Tijd om te proberen of de thee die erin zit lekker is dus!

Deze thee is biologisch, in een pakje zitten 15 individueel verpakte zakjes. De varianten die ik koos vallen onder de noemer “kruidenthee”, maar er is van het merk ook groene thee en earl grey te koop. Very Berry is een mix van appel, zoethout, citroenschil en gedroogde bessen. Vitality is een mix van sinaasappelschil, zoethout, groene mate thee, citroenschil en allspice kruiden.

Very Berry is zoet en een beetje zuur door de besjes, maar vooral fruitig. Vitality doet een beetje aan chai denken door de allspice, maar ook een beetje aan speculaaskruiden. Het geeft de thee iets pittigs. Beide zijn lekker, al is Vitality van deze twee theesoorten, wel mijn favoriet.
IMG_4866[1]
De verpakking raadt aan om bij een grote mok twee zakjes te gebruiken, maar mijn ervaring is dat je met een zakje een mok thee kunt zetten die prima van smaak is. Het is dan wel de bedoeling dat je de thee wel echt 5 minuten laat trekken zoals op de verpakking staat. Ik vind het goed om te weten dat niet alleen de verpakking leuk is maar dat de inhoud ook lekker is. In de toekomst ga ik zeker een paar andere smaken proberen. Voor een doosje thee betaal je ongeveer € 3,-.

Posted by on 30 januari, 2015

LEAVE A COMMENT