Joe’s Tea Co

Joe's Tea Co.Joe’s Tea is een Engels en relatief nieuw thee merk. Laatst spotte ik het voor het eerst in Nederland. De thee zit in mooi vormgegeven verpakkingen en alle soorten thee van het merk zijn biologisch.
Joe's Tea Co.De thee zit in van die driehoekige zakjes. Iets wat ik apart vond want ik weet dat die zakjes plastic bevatten en daarom omstreden zijn. Het zou namelijk schadelijke stoffen afgeven in het warme water. Zo niet bij Joe’s. Gelukkig zijn zakjes zijn op basis van mais en daarom ook helemaal afbreekbaar. De thee wordt trouwens ook klimaatneutraal over de wereld vervoerd. Allemaal dik in orde dus.

Ik mocht drie smaken proberen:

St. Clement’s Lemon met citroengras, gember en sinaasappelschil. Er is een Engels kinderliedje een oorwurm van jawelste wat mij betreft. Het begint met de zin “Oranges and lemons, Say the bells of St. Clement’s”. Het is dus niet moeilijk om te bedenken waar deze thee zijn naam vandaan heeft! Het is een lekkere frisse thee met een sterke gembersmaak.

Christmas Chai Rooibos met kaneel, kardemom en kruidnagel. Gelukkig kun je na kerst ook nog prima kerstthee drinken. Deze chai op rooibosbasis is lekker vol en kruidig van smaak.

Chocca-Roo-Brew met rooibos, stukjes chocolade en vanille. Normaal gesproken vind ik thee met chocoladesmaak vies, omdat de cacaodoppen die hier oor worden gebruik,t maar een lichte muffe chocoladesmaak hebben. Niet echt mijn smaak, maar deze thee smaakt zowaar meer naar chocolade. Natuurlijk blijft het wel thee, het heeft niet de smaak van chocolademelk. Rooibos past best goed bij chocolade en vanille geeft het iets zoetigs.Joe's Tea Co.

Voor meer informatie kun je de website van Joe’s Tea Co. bezoeken.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 9 januari, 2014

1 Comment

  • Dina

    10 januari, 2014

    Ik ben gek op theetjes. De verpakkingen van deze thee zijn mooi. Ik drink vaak de thee van Clipper (ook biologisch trouwens. en ook mooie verpakkingen).

LEAVE A COMMENT