Pukka Thee

IMG_2506[1]
Ik houd van thee, kruidenthee, groene thee. Ik probeer het allemaal, dit keer probeer ik Pukka thee. Een thee die je kunt vinden bij de meeste biologische winkel en delicatessen winkels. De thee is biologisch en soms ook fairtrade. Alle Pukka thee is geschikt voor veganisten behalve de smaak met manuka honing. Ik koos een paar smaken uit de volgens mij relatief nieuw zijn.

Vanilla Chai
Dit is een van mijn favorieten en het smaakt zoet door de vanille en een beetje naar rooibos terwijl er geen rooibos aan te pas is gekomen. Sommige mensen vinden chai een echte winterdrank maar ik vind chai bij alle jaargetijden passen.

Elderberry & Echinacea with Elderflower
Een fruitige thee, je proeft de vlierbloesem er in terug, een zoetige zomerse smaak. Een gedeelte van de ingrediënten is in het wild geplukt met behulp van de Fairwild Foundation. Die zorgt ervoor dat de planten op een duurzame manier worden geplukt en de mensen die plukken een eerlijk loon krijgen.IMG_2533[1]
Licorice & Cinnamon
Naast kaneel en zoethout zitten ook cacaodoppen in deze thee, waardoor je een vleugje cacao proeft.

Lemon, Ginger & Manuka Honey
Zoals eerder gezegd niet geschikt voor veganisten vanwege de honing. In deze thee zit ook een niet biologisch ingrediënt: ascorbinezuur om de honing in de thee goed te houden. De thee is lekker, ik denk dat de honing het iets zoeter maakt maar zeker niet te zoet.

Een doosje Pukka thee kost ongeveer 4 Euro voor 20 zakjes.Pukka

Posted by on 19 mei, 2014

1 Comment

  • Petra

    25 mei, 2014

    De theesmaak Licorice en Cinnamon. lijkt mij best wel lekker, als ik van de week op pad ga voor een aantal producten, dan ga ik zeker even kijken of ik deze kan vinden…

LEAVE A COMMENT