Teastreet thee

Tea Street @ Lauriekoek.nlSoms gaat het leven van een foodblogger over rozen. Ik vind het altijd leuk om rond kersttijd een kerstthee in huis te hebben. Ik heb er op dit blog ook al meerdere van verschillende merken besproken. Mijn vreugde was dan ook groot toen ik een pakje van Teastreet toegestuurd kreeg met daarin: kerstthee!

Tijd voor thee

Tijd om een pot thee te maken, van de losse thee die mij zijn toegezonden. Een zwarte gearomatiseerde thee, Winter Wonderland en een groene gearomatiseerde thee met warme appeltaartsmaak. Ja echt warme appeltaart. Er zaten verder ook zakjes herbal tea tussen. Take it Slow (zoals ze heten) is een soort sterrenmix thee, maar dan anders.Tea Street @ Lauriekoek.nl

Appeltaart thee

Mensen die doodsbang zijn voor suiker in hun thee zullen bang worden van de warme appeltaartsmaak thee, want daar zit suiker in. Het staat keurig op het etiket vermeld. Een van de ingrediënten van Winter Wonderland thee is merenguehoedjes. Op de website van Teastreet dat alle thee vegan friendly is behalve de thee met honing of chocolade. Het betreft dus een soort van merengue, geschikt voor veganisten.Tea Street @ Lauriekoek.nl

Waar mogelijk bio en minder verpakking

Op de website van Teadstreet staat ook dat ze hun thee afnemen van bedrijven die lid zijn van het Ethical Tea Partnership. Ze maken veel gebruik van biologische ingrediënten. Dat de thee meestal los verpakt is, is een bewuste keuze, aldus de website. Zo kun je een herbruikbaar rvs theezeefje gebruiken en heb je minder verpakkingsmateriaal en dus minder afval. Zelf gebruik ik trouwens graag losse composteerbare theezakjes. Mijn “rvs” roest altijd.

Welke vond ik het lekkerste?

Ik heb uiteraard alle thee geproefd. Winter Wonderland sprong er voor mij bovenuit. Ik kreeg een zakje van 20 gram en dat was binnen no-time leeg. De thee was vrij zoetig maar had ook iets fruitigs, het is precies het soort thee waar ik in de kerst- en winterperiode naar verlang. Prima kerstthee dus voor mij. Tea Street @ Lauriekoek.nl

De appeltaart thee vond ik behoorlijk zoet, misschien wel te zoet voor mij. Nu zou het natuurlijk de suiker kunnen zijn, hoewel in veel gearomatiseerde thee een piepklein beetje suiker gaat om het aroma beter vast te houden, maar ik denk dat het aroma gewoon niet zo mijn ding is. Kan gebeuren.

Take it Slow deed mij denken aan Breath Deep van Yogi tea en de Detox thee van Pukka. Een soort sterrenmix thee maar dan een beetje anders. Gelukkig maar, want de original sterrenmix thee vind ik verschrikkelijk. Die smaakt zoals een natte hond ruikt.

Rooibos

Laatst heb ik ook een andere thee van Teastreet gedronken, een variant met rooibos en stukjes citrus. Dat vind ik net als de Winter Wonderland een echte aanrader. Rooibos krijgt er net een beetje frisheid mee van de citrus en dat is lekker. Gewone rooibosthee begon me een beetje de keel uit te hangen en zo zie je maar dat een kleine aanpassing de hele thee opfleurt.

Je kunt Tea Street kopen in de Teastreet webwinkel en je vindt ze bij sommige horecagelegenheden.

Posted by on 13 december, 2018

4 Comments

 • Janne

  23 december, 2018

  Leuk, een theerecensie. Wat heerlijk dat er zo veel lekkere thee bestaat, je kunt er zo mee variëren. Ik drink bijna alleen losse thee, heb het idee dat de thee lekkerder en smaakvoller is. Ik denk dat ik me ga voornemen om meer fair trade / biologische thee te kopen, want ik heb nu grotendeels “gewone” thee. Wel van de lokale theewinkel, dus dat is nog iets.

  Ik gebruik wel een rvs thee-ei. Ik heb hem al bijna 5 jaar (en toen was hij tweedehands) en hij is nog totaal niet verroest. Ook het thee-ei en de thee-vogel van mijn vriend zijn niet verroest, terwijl hij ze vaak met thee er nog in een hele week laat liggen (tot de thee beschimmelt, iehl – dat is het nadeel als je er twee hebt). Ik denk dat je pech had met de theezeefjes die je tot nu hebt gebruikt. Had je zo’n knijper-achtig ding? Die heb ik inderdaad wel eens zien roesten en het zeefgedeelte slijt ook sneller. Ik heb dus een bol die je open kunt klikken met gaatjes erin.

  • Laurie

   24 december, 2018

   Theevogel klinkt leuk! Heb je een link? Ik had een soort gaasbolletje, met daaraan een soort kettingkje om hem omhoog te halen. Klinkt heel fancy werkte voor geen meter. Een knijper heb ik ook gehad maar die lag zelfs vies te roesten als ik er niet eens thee mee gemaakt had. Ik zou natuurlijk ook siliconen kunnen nemen. Maar ik vind dat taarten uit siliconen vormen soms toch een raar soort smaak hebben. Dus om dan siliconen in mijn thee te gaan dopen..
   Mijn favoriete thee momenteel is de chocolate pu erth van Numi. Die zit in een zakje maar is toch een ontzettend lekkere thee. Nou wil ik sowieso niet de purist gaan uithangen die alleen losse thee drinkt. Volgens mij komt zowel lekkere en vieze thee is alle vormen en maten. En soms is chemisch smakende fruitthee ook wel weer eens leuk om te drinken, gewoon uit sentimentele overwegingen.

LEAVE A COMMENT