Duqqa! premium organics

Duqqa premium organics @ Lauriekoek.nlAls je nu de Marqt binnenstapt is de kans groot dat die er net even anders uitziet dan je dacht dat hij eruit zag. Hij is namelijk overgenomen door Ekoplaza ensommige winkels zijn al omgebouwd tot het nieuwe concept Ekoplaza foodmarqt. Bij een nieuw concept horen ook nieuwe producten. Bijvoorbeeld de biologische kruidenlijn van Duqqa die een heel breed pallet aan kruiden aanbieden. 

Duqqa het merk

Om verwarring te voorkomen duqqa is ook een Midden-Oosters (Egyptisch) mengsel van kruiden, specerijen en noten, maar in dit geval is het de merknaam. In de nieuwe kruidenlijn kun je kruiden en specerijen op zichzelf vinden zoals komijn en steranijs, maar ook mengsels zoals kerrie, piri piri en ras el hanout. Als je bij sommige kruiden niet weet wat je er mee kan maken is er hulp van kok Alain Caron. Op de website van het merk geeft hij recepten.

Van sumak tot lavendel

Er zitten in dit assortiment hele coole specerijen, zoals tellicherry peper, sumak, lavendel. Zelf was ik erg gecharmeerd van de rozenknopjes en de espelettepeper, ook wel bekend als piment d’espelette. Die laatste kun je in Nederland niet zomaar overal vinden. Het is, zoals je allich al zou verwachten een peper uit de plaats Espelette. Hij is in hitte vergelijkbaar met jalepeñopeper. Bij pepers gaat het niet alleen om hitte, maar ook de smaaklaag die ze meebrengen. In dit geval is dat een soort fruitigheid. Het is toepasbaar in vele gerechten.Duqqa premium organics @ Lauriekoek.nl

Duqqa premium organics @ Lauriekoek.nl

Rozenknopjes

Ik heb zelf een roos in de tuin maar die kan ik helaas culinair niet gebruiken omdat hij bespoten is. Deze rozenknopjes zijn biologisch, dus eetbaar. Ideaal voor in de thee waar ze een unieke bloemensmaak geven. Je kunt ze ookm net als vanille door suiker mengen en laten staan zodat je een rozensuiker krijgt die je bij het bakken kunt gebruiken om smaak aan je baksels te geven. Of er siroop mee maken. Ik heb ooit per ongeluk een rozenknopje in de vaatwasser laten zitten en een cyclus mee laten draaien. De schone vaat rook nog nooit zo lekker!Duqqa premium organics @ Lauriekoek.nl

Duqqa premium organics @ Lauriekoek.nl

Biologisch en in een glazen potje

Alle kruiden zitten verpakt in een glazen potje wat mooi staat in je kruidenla. Als de potjes leeg zijn ga ik ze vast en zeker hergebruiken en er iets anders in bewaren. Handig is dat niet alleen op het potje staat wat er in zit, maar ook op de deksel, zo zie je van bovenaf ook welke kruiden er in zitten. Ik waardeer ook de eenvoudige illustraties op zwart en wit. Alle kruiden zijn biologisch en dragen het biolabel.
Duqqa premium organics @ Lauriekoek.nl

Je kunt de kruiden en specerijen mengsels van duqqa vinden in de Ekoplaza foodmarqt en ook inde Ekoplaza winkels. Voor meer informatie, de recepten van Alain Caron en een overzicht van het complete assortiment kan je uiteraard terecht op de website van Duqqa.

Posted by on 20 augustus, 2022

LEAVE A COMMENT