BioBandits Mosterd

Bio BanditsMosterd. Dit goedje heeft lang geen plek in mijn leven gekend, tot ik mijn eigen dressings, sauzen en marinades begon te maken. Toen ontdekte ik dat een lepeltje mosterd een groot verschil kan maken. BioBandits leerde ik kennen via de Food We Love Box. Daarin zat een flesje saus wat ik zelf vooral op dressing vond lijken. Ik was benieuwd naar hun mosterd.

BioBandits heeft verschillende soorten mosterd in huis, met andere smaken. Ik heb de volgende geprobeerd: Delerious Dill, Twisted Orange Thyme en Guilty Garlic. De mosterd van BioBandits bevat geen dierlijke producten in verwerkt en is dus helemaal veganistisch en helemaal biologisch (want ze zijn Skal gecertificeerd) Twee mosterds zijn helemaal suikervrij, alleen Delirious Drill bevat een beetje agavesiroop.

Bio BanditsTotaal bevooroordeeld als ik als knoflookliefhebber ben, ben ik instant fan van de knoflookvariant: Guilty Garlic. Knoflook past bijna overal bij en maakt bijna alles waar het aan toegevoegd lekkerder. Guilty of niet.

Delirious Dill is zoetig, door de toevoeging van de agavesiroop en een kruidig door de dille. Dille is echt iets wat ik associeer met zonnig weer en de zomer. Een zomerse mosterd dus.

Twisted Orange Thyme is het meest opvallend door de toevoeging van sinaasappelschil, die geeft een leuke twist aan de mosterd en combineert goed met tijm.

Alle soorten mosterd kunnen goed gebruikt worden in dressings, marinades en sauzen, of op de vegetarische bitterbal of kroket natuurlijk. Komende tijd ga ik meer experimenteren met mosterd. Dat is zeker.

De producten van BioBandits zijn te koop bij natuurwinkels en een aantal delicatessenzaken. Meer over de producten van BioBandits vind je op hun website en op de BioBandits Facebook pagina. Daar kun je ook vinden of ze binnenkort een proeverij hebben bij jou in de buurt.

Posted by on 6 april, 2014

3 Comments

 • Petra

  7 april, 2014

  Ik heb een tijdje terug een potje gekocht maar deze……Deze vind ik echt heerlijk ….

 • basmeester

  16 juni, 2016

  Bedankt voor de tip!
  De delirious dill mosterd gevonden in de natuurwinkel. Heerlijk. Later zag ik dat AH ook sausen en dressings verkoopt. Ik ben er wel achter dat je van de dressings maar een beetje op je salade moet doen, want die is hoog op smaak.

  • Laurie

   17 juni, 2016

   Ja de dressing is heel sterk van smaak inderdaad. Maar met de mosterd kun je natuurlijk altijd zelf dressing maken. 🙂

LEAVE A COMMENT