De Lokalist

De Lokalist is een online bestelservice waarbij je bij lokale winkels en boeren kunt bestellen. Je krijgt het dan in een keer bij je thuisbezorgd. Tijdens de lockdown maatregelen bedacht ik al dat dit handig kon zijn, als je niet alle winkels persoonlijk af kan struinen kun je wel bij de ondernemers blijven kopen. Nu de maatregelen opgeheven worden blijft het handig, want niet iedereen maakt ieder weekend een vast rondje langs zijn favoriete winkels.

Inmiddels ben ik verhuisd van De Pijp in Amsterdam naar suburban Arnhem, waar de keuze in winkels… iets meer beperkt is. Dus dan is het ook erg leuk om online rond te neuzen en specifieke ingrediënten te kunnen bestellen. Daarom vond ik het heel leuk dat De Lokalist mij vroeg om hun service uit te proberen en mij een cadeaubon gaf van 50 Euro.

Lokaal

Bij De Lokalist kun je van alles vinden lokale boeren, biologisch, supermarkt boodschappen, drogisterij artikelen, ingrediënten die je alleen bij de toko vindt. Je kunt dus lokaal winkelen als in bij je lokale ondernemer en zelfs dubbel lokaal winkelen door lokale producten te kopen bij een lokale ondernemer. Je hoeft geen abonnement te nemen je kunt gewoon bestellen wat je nodig hebt wanneer je iet nodig hebt. Vanaf 50 Euro is bezorging €2,95 en ze bezorgen in heel Nederland.

Veel keuze

Natuurlijk heb ik flink rondgeneusd en gekeken voordat ik een bestelling deed. Er is zoveel te kiezen! Je kunt op categorie zoeken maar ook gewoon invullen waar je naar op zoek bent. Ook kun je bij een winkel kijken wat hun specifieke aanbod is. Uiteindelijk deed ik een bestelling die bestond uit producten van 9 winkels, die dus in een keer bij mij werd afgeleverd. Dat afleveren ging heel soepel. Ik kon de bezorger volgen en hij kwam keurig in het aangegeven tijdsvak, de gekoelde producten waren keurig koel gehouden in een koelbox. Iets wat mij ook meteen opviel: geen plastic verpakkingen!

Goed, wat bestelde ik?
  • Bij Taste & Tools bestelde ik Bijenbaas crème honing. Ik heb veel goede dingen over de Bijenbaas gehoord. Het is Nederlandse honing, wat ik belangrijk vind. Van elke pot gaat er een bedrag naar natuurbeheer. Het is prachtige felgele honing.
  • Ik bestelde twee soorten bouillonblokjes (groente en paddenstoelen) van mijn favoriete Italiaanse merk en amarettokersen bij Tutti a Tavola. De kersen gaan in een baksel wat ik nu nog moet bedenken. Of over ijs, want dat past ook goed.
  • Bij Boer Erik bestelde ik een doosje Hollandse aardbeien en een doosje Hollandse frambozen. De frambozen waren perfect, het is een kwetsbaar fruit, dus ik heb het hele doosje meteen na het afleveren van de bestelling compleet soldaat gemaakt.Frambozen via de Lokalist @ Lauriekoek.nl
  • Een zakje hibiscus voor thee van Mix tea. Deze binnenkort wordt verwerkt in sorbetijs naar een recept uit Simpel van Ottolenghi.
  • Gerookte amandelen. Die geven pit aan elke vegetarische salade en zijn ook erg lekker bij de borrel. Dee zijn afkomstig van Alexanderhoeve.
  • Bij Taart bestelde ik een punt cheesecake. Een ouderwetse met een bastognekoekjes bodem. Alleen een stukje voor mezelf, want dat kan ook gewoon bij Lokalist.Taart van de Lokalist @ Lauriekoek.nl
  • Lekker Driebergen heeft Tomasu sweet and spicy soy sauce. Deze sojasaus wordt gemaakt in Rotterdam, ook weer dubbel lokaal dus.
  • Bij de Hooierij koos ik Olijfzeep van Werfzeep. Ik ben werfzeep fan, ik let nog steeds extra op hygiëne hier want de pandemie is nog niet over. Veel handen wassen dus en daarom gaat er hier thuis best wat zeep doorheen.
  • En niet te vergeten, Klepper & Klepper zoute drop. Dit is echt goddelijke drop. Als je het koopt weet je een ding: de zak gaat leeg. Deze was afkomstig van Landwinkel Groenekan.
Verbeterpuntje

Ik mis nog enkele producten, zo lijkt er weinig plantaardige melk verkrijgbaar te zijn. Er zijn producten verkrijgbaar waarvan ik denk dat ze heel goed zouden passen, zoals de Nederlandse sojamelk van De Nieuwe Melkboer, maar als een ondernemer die niet aanbiedt dan staat ie niet op De Lokalist. Het is een kleine klacht, want er is verder zoveel keuze en zoveel wat de supermarkt niet heeft dat dat veel goed maakt. Ik kan me ook zeker voorstellen dat ik er in de toekomst weer bestel.

De Lokalist

Als je zelf wil bekijken wat De Lokalist allemaal heeft of er zelf wil bestellen dan kan je terecht op de website van De Lokalist.

 

Posted by on 30 juni, 2021

LEAVE A COMMENT