De Rollende Keukens

Gisteren was ik op het Rollende Keukens festival het Westergasterrein in Amsterdam, wat volgens mij alweer voor de tweede keer gehouden werd. Er waren meer dan honderd mobiele kramen met de meest uiteenlopende eetconcepten, veel live muziek en hier en daar steeg mysterieuzerook op. De mysterieuze rook bleek vooral afkomstig van barbecue keukens die meer dan eens een heel varken aan het spit roosterden, geen prettige aanblik. De vraag was natuurlijk of er wat te vinden was voor mensen die liever geen vlees of vis willen of wellicht iets plantaardigs.
Er kwamen al snel wat prettige dingen in zicht. Voor de vegetariërs onder ons is er een hoop om uit te kiezen. Een greep uit het aanbod: n’ice op een stokje, vegetarische gyros, vegetarisch broodje bal en andersoortige vegaballen, patatas bravas, snoep, smoothies, falafelwraps, potjiekos, meergranen bagels met hummus en hennepzaad, soep, koffie met sojamelk, live gemaakte pizza’s en andere Italiaanse klassiekers, verse jonge kokosnoten, tempura en een soort pastei bakje met groentevulling.

Kiezen werd zo natuurlijk moeilijk. Ik had uiteraard wel zin in De Dutch Weedburger, welke ook aanwezig zou zijn, maar die zag ik helaas niet. Wellicht staan niet alle kramen er alle dagen van het festival? Uiteindelijk probeerde ik hier de vegetarische gyros uit met als voornaamste ingrediënt liefde, aldus een bordje bij de kraam.

Al met al zeer smakelijk, maar als ik heel eerlijk ben heb ik qua broodjes met reepjes nepvlees nóg liever het broodje karma van de Vegetarische Snackbar, maar hé, ik mag niet klagen. Dat er steeds meer dergelijke vegetarische broodjes te verkrijgen zijn is een prettige ontwikkeling! Verder dronk ik een soja latte die ok was en at ik een heerlijke wafel. Voor ijsjes of koude toetjes was het helaas een beetje te koud (ik had graag ijs willen eten, want ik ben dol op ijs, maar dat moet het weer wel een beetje mee zitten). Al met al was het een prettige dag, ik heb erg genoten van de uitdossing van de kramen waar duidelijk veel aandacht aan was besteed en er was zwoele Braziliaanse muziek. Als het volgend jaar weer wordt georganiseerd ga ik er weer langs. Hopelijk is er dan nog meer vega keus!

Posted by on 13 mei, 2013

LEAVE A COMMENT