De Plant-based roze koek van Donny Craves

Donny Craves Roze Koeken @ Lauriekoek.nlAls er een snack was waarvan ik had gedacht dat er nooit een vegetarische versie zou komen, is het wel de roze koek. Veel mensen weten niet eens dat hij niet vegetarisch is. Toch heeft Donny Craves een vegetarische en zelfs veganistische versie van dit iconische koekje weten te ontwikkelen. Gemaakt van biologische ingrediënten. Ik wilde hem dus heel graag proberen.

Misschien weten mensen die even oud zijn als mij nog van Roos en haar mannen, wat eigenlijk een grote langgerekte reclame voor roze koeken bleek te zijn. Schijnbaar waren de koeken een van de weinige voedingsmiddelen aanwezig in de Villafabriek. Rond die tijd wilde ik natuurlijk ook roze koeken eten, maar ik kwam er achter dat dat roze laagje, mijn lievelingskleur, werd gemaakt van geplette luizen. Geen smakelijk idee.

Geen luizen maar biet

Deze alternatieve roze koek van Donny Craves is gekleurd met rozenbottel en biet. Iedereen die wel eens bietjes heeft gesneden weet hoe lang die kleurstof blijft hangen. Dus de kleur zit wel snor, die is mooi fel roze. De koek is ook een verhaal apart. Er zit 21 gram groente (wortel, biet en rozenbottel) in verstopt, net als kikkererwten en havermout waardoor ze ook mogen claimen dat het een bron van vezels is. Er zitten geen verder gekke ingrediënten in. Wel wordt de koek bewaard in de vriezer. Je moet hem ontdooien voordat je hem kunt eten.Donny Craves Roze Koeken @ Lauriekoek.nl

Donny Craves Roze Koeken @ Lauriekoek.nl

Donny Craves Roze Koeken @ Lauriekoek.nl

Een bijzonder gewone roze koek

De koek is gezoet met suiker, net als de gewone roze koek. Het laagje wat erop zit is ook suiker. Hij smaakt net zo zoet als de gewone roze koek. Het cake gedeelte is lekker, compact en een beetje rul. Absoluut niet droog en je proeft geen groenten of kikkererwt, het smaakt naar een traktatie, precies als ik graag wil bij snoep en koek. Gezonde alternatieven vind ik vaak helemaal niet bevredigend, meze koek wel. Dat is best een prestatie van Donny Craves.

Donny Craves Roze Koeken @ Lauriekoek.nl

Het enige nadeel? Je vindt deze koek alleen bij geselecteerde koffiezaken. Hopelijk wordt het aantal verkooppunten in de toekomst uitgebreid.

Posted by on 30 september, 2018

LEAVE A COMMENT