Terra Sana zoetigheden

Terra Sana zoetigheden @ Lauriekoek.nlIk kreeg een doosje met zoetigheden van Terra Sana met daarin chocolade- en dropfudge en happy hazel karamel-zeezout hazelnoten om uit te proberen. Alledrie de producten zijn veganistisch biologisch en nog belangrijker: lekker! 

Happy Hazel

De happy hazels kende ik nog van Foodello. Destijds beste ik ze zonder dat ik ze geproefd had. Nu ik ze geproefd heb weet ik: als je ze bij Foodello of de biowinkel ziet moet je ze kopen! De chocoladelaag met karamelsmaak en het zeezout combineren gewoon uitstekend met de hazelnoten die er in zitten. Die hazelnoten komen uit Italië en zijn minstens zo lekker als hun omhulsel. Persoonlijk vind ik ze zelfs nog lekkerder dan M&M’s. Door hun ronde uiterlijk snacken ze net zo makkelijk weg.Terra Sana zoetigheden @ Lauriekoek.nl

Vegan fudge

De fudge is veganistisch. Ze zijn op basis van kokosmelk en gezoet met kokosbloesemsuiker, al zit er ook nog wat rijsstroop in. Ik ben op gegroeid met karamels van de natuurvoedingswinkel en als ik die vroeger at dan zaten mijn kaken dankzij het snoep even compleet op elkaar vast, zo hard waren die. Deze karamels zijn zacht en smelten langzaam in je mond.Terra Sana zoetigheden @ Lauriekoek.nl

Chocolate fudge

De chocoladefudge smaakt grappig genoeg een beetje gerstemoutachtig. Gerstemout in in Engeland een bekendere smaak, maar als je in Nederland wel eens maltezers eet of Vitamalt drinkt herken je die smaak ook wel Het is zoetig, maar niet te zoet en heeft voor mij bijna iets nostalgisch. Chocolade proef ik er niet echt in, maar dankzij de moutsmaak vind ik dat eigenlijk helemaal niet erg.Terra Sana zoetigheden @ Lauriekoek.nl

Liquorice Fudge

Dropfudge heeft een zoethoutsmaak, vooral in de nasmaak proef je het. Als liefhebber van sterke salmiakachtige drop had het van mij wel iets sterker gemogen, of iets met een vloeibare dropkern zou ook fijn zijn. Ook hier proef je een moutachtige smaak. Dat is trouwens geen probleem, want die combineert met allerlei smaken goed, zo ook zoethout.Terra Sana zoetigheden @ Lauriekoek.nl

Je kunt de producten van Terra Sana vinden bij winkels die biologische producten verkopen online en offline. Op de website van Terra Sana vind je een lijst met verkoopadressen.

 

Posted by on 20 januari, 2023

1 Comment

  • Charlotte

    22 januari, 2023

    Oh wat fantastisch, vegan fudge!! Mijn zus was altijd fol op fidge maar nu strikt vegan. Dus dit is wel heel erg leuk.

LEAVE A COMMENT