De Moestuinkalender

IMG_5238[1]
Afgelopen winter heb ik keurig de zadencatalogus door zitten bladeren op zoek naar nieuwe kruiden en bloemen om op te kweken. De afgelopen maand was het af en toe zo zonnig dat je echt zin krijgt om naar buiten te gaan en te zaaien. Maar hoe zat dat ook alweer? Wanneer mag je eigenlijk buiten zaaien?

Dat is waar de moestuinkalender goed van pas komt. De kalender, past goed bij zelf geboerd en zelf geoogst en zelf ingemaakt, drie boeken die eerder bij uitgeverij Snor verschenen. Maar je kunt hem ook los gebruiken. Je kunt hem, net als een verjaardagskalender zelfs elk jaar weer opnieuw gebruiken. Zo weet je wanneer je plantjes naar buiten mogen, wanneer je voorbereidingen moet treffen om de plantjes op te kweken, hoe je gemakkelijk courgettes kunt kweken en hoe je van geoogst fruit jam maakt. Elke maand staan specifieke klussen genoemd de je kunt doen een datum overzicht en een stappenplan.

Op de kalender staat onder andere te lezen dat je voor ijsheiligen altijd nog kans hebt op vorst en dat dat buiten zaaien voor die tijd risicovol maakt. Ik moet me dus toch nog even inhouden, maar ik kan wel zoals de kalender aangeeft, mijn eigen chilipeper op proberen te kweken, zodat die rond mei naar buiten kan.

Je kunt met deze moestuinkalender ook uit de voeten als je alleen maar een balkon tot je beschikking hebt. Het is een handig steuntje in de rug op het gebied van tuinieren en een goed cadeau, ook voor de beginnende moes- of balkontuinier. Het is trouwens een lekker vrolijk gekleurd werkje en staat ook nog eens heel leuk aan de wand. Dankzij deze kalender heb ik nu nog meer zin in het moestuinseizoen.

De Moestuin Kalender
Annemarieke Piers en Claudette Halkes
Uitgeverij Snor (Snor heeft een nieuwe website, de wereld van Snor)
€ 9,95

Posted by on 8 april, 2015

LEAVE A COMMENT