BeterBio.nl

Beter BioGisteren liet ik mijn boodschappen thuisbezorgen door BeterBio.nl. Het was de eerste keer dat ik zoiets liet doen. Het is super om thuis rustig te wachten met een kopje thee tot bezorger Koj aanbelde en met een mandje voor de deur stond. Wat er allemaal in dat mandje zat?

Allereerst het basis groente- en fruitpakket, dat betekende, rabarber, sinaasappels, bananen, spitskool, paksoi, selderij, 1 krop sla, 1 andijvie, en tomaten. Alles is helemaal bio en alles is ook nog zo lokaal mogelijk. Je kunt bij beter bio verschillende groente- en fruitpakketten kiezen, naar gelang hoe groot je familie of hoe groot je behoefte aan groente en fruit is. Je kunt daarnaast ook pakketten voor een complete maaltijden laten thuisbezorgen en nog van allerlei losse producten. Van de maaltijdbox bestaat een gewone en een veggie variant. Je krijgt dan alle ingrediënten die je nodig hebt en de recepten.

Omdat je bij BeterBio.nl dus ook je bio boodschappen mee bestellen, dus bestelde ik een pot Horizon pindakaas, een pakje Pukka tulsi thee, een pakje spelt puur pannenkoekenmix, een reep Ichoc vegan chocolade, een fles heerlijke rabarber limonade van Torfolk Gard (mijn favoriet), ghee, Soto energiemedaillons, Provamel sojamelk, oh een een potje Doves Farm bakpoeder, want die gaat er hier nogal snel doorheen.beterbio02

Bij het winkelen zijn er speciale ”kopjes” zo kun je kiezen voor glutenvrij, veganistisch, vegetarisch, gistvrij en zoutarm. Dat kan het winkelen makkelijker maken. Wat mij opvalt is dat ze bij BeterBio.nl ook best wat veganistische producten hebben die je lang niet overal kunt krijgen. Zoals de Ichoc, chocolade op basis van rijstmelk, Soyananda vegan roomkaas, Velami ( een veganistische salami) en diverse tapenade van de Kleinste Soepfabriek. Dat soort dingen.

De producten die koud moeten blijven zijn tijdens het bezorgen nog lekker koel, de groente en het fruit zijn vers. Ze zien er uit als iets wat ik zelf had kunnen uitkiezen bij de winkel. BeterBio.nl claimt dat ze goede en verse waar leveren en dat klopt wat mij betreft ook. Gelukkig ook maar want dat vind ik heel belangrijk. Met de kwaliteit van de ingrediënten staat of valt je gerecht.

Het is voor mij even wennen zo’n pakket maar ik vind het wel leuk om gedwongen te worden om buiten de gebaande paden te denken. En gelukkig heb ik voldoende kookboeken in huis, aan inspiratie hier geen gebrek en met alle extra producten die je met het zelfde gemak mee kunt bestellen, kunnen we hier de komende dagen weer goed en gezond eten. Al met al vind ik het (gratis) thuis laten bezorgen een hele relaxte ervaring.

Wil je ook boodschappen en/of groente laten thuisbezorgen? Voor meer informatie kan je terecht op de website van BeterBio.nl

Posted by on 19 juni, 2015

2 Comments

  • Hanneke

    19 juni, 2015

    Beterbio komt al jaren bij mij aan huis. Ik ben groot fan en kan het iedereen aanraden!

LEAVE A COMMENT